detector.media
21.02.2022 17:40
Кулеба щодо заяв Росії про обстріли та «українських диверсантів»: Зупиніть цю фабрику фейків
Кулеба щодо заяв Росії про обстріли та «українських диверсантів»: Зупиніть цю фабрику фейків
Дмитро Кулеба: «Вимагаю від РФ негайно зупинити фабрику фейків».

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба спростував заяви Росії про нібито знищення «українських диверсантів» у Ростовські області та про нібито обстріли ЗСУ російської території.

«Категорично спростовую дезінформацію РФ. Україна не нападала на Донецьк, Луганськ, не надсилала диверсантів чи БТРи через кордон, не обстрілювала територію РФ чи КПП на кордоні, не вчиняла диверсій та не планує подібних дій. Вимагаю від РФ негайно зупинити фабрику фейків», – написав Кулеба у твіттері.

Категорично спростовую дезінформацію РФ. Україна:

❌Не нападала на Донецьк, Луганськ
❌Не надсилала диверсантів чи БТРи через кордон
❌ Не обстрілювала територію РФ чи КПП на кордоні
❌Не вчиняла диверсій

Не планує подібних дій.

Вимагаю від РФ негайно зупинити фабрику фейків.

— Dmytro Kuleba (@DmytroKuleba) February 21, 2022

21 лютого 2022 року Росія заявила про нібито вбивство п'ятьох членів «української диверсійно-розвідувальної групи» поблизу населеного пункту Мітякінська Ростовській області. Росіяни заявили про нібито знищення двох бойових машин піхоти, відряджених для евакуації «диверсантів».

Населений пункт Мітякінська розташований на північному березі річки Сіверський Донець впритул до кордону з Україною. На території України ця річка є природною перепоною, яка розділяє підконтрольну уряду частину Луганської області і територію, котру контролюють підтримувані Росією бойовики «ЛНР».

Також 21 лютого ФСБ Росії поширила фейкову інформацію про нібито «обстріл» з території України російського прикордонного пункту у Ростовській області.

Фото: «Радіо Свобода»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY