detector.media
20.02.2022 17:50
ЗСУ прискорять акредитацію іноземних журналістів — «Цензор.нет»
ЗСУ прискорять акредитацію іноземних журналістів — «Цензор.нет»
Генштаб Збройних сил України відреагував на запит головреда «Цензор.нет» Юрія Бутусова.

Іноземні журналісти зможуть швидше акредитуватися для висвітлення подій на Донбасі. Таке рішення 20 лютого ухвалив Генеральний штаб Збройних сил України, пише «Цензор.нет».

«Завдяки спільній роботі з Міністерством закордонних справ Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний ухвалив рішення щодо прискорення акредитації іноземних журналістів для роботи в ООС до 48 годин за умови, якщо раніше вони подали необхідний комплект документів до пресцентру Операції об'єднаних сил, — йдеться у публікації. — Із сьогоднішнього дня усі перешкоди для допуску провідних іноземних медіа усунуто». 

За цією інформацією, у пресцентрі ООС готові швидко розглядати запити журналістів на акредитацію. При цьому умови подачі документів до пресцентру ООС, обмеження щодо державної таємниці та заходи безпеки під час роботи журналістів залишаються.

У Генштабі обіцяють оперативно розглядати повідомлення щодо затримки оформлення допуску журналістів до району ООС: «Збройні сили України з повагою ставляться до роботи журналістів та зроблять все необхідне для їхньої ефективної роботи та висвітлення російської агресії на Донбасі та в Криму». 

Про затягнутість процедури повідомив головний редактор «Цензор.нет» Юрій Бутусов. Про це він сьогодні зазначив у своєму дописі на фейсбуку: «Близько 400 журналістів провідних світових ЗМІ не можуть на даний момент отримати акредитацію для доступу на фронт у район ООС. В результаті тільки 25 іноземних журналістів отримали допуск для висвітлення обстрілів дитячого садка та школи на Донбасі». Як акцентував Юрій Бутусов, навіть найбільший німецький телеканал ZDF не мав можливості акредитуватися.

Нагадаємо, сьогодні розпочав роботу оперативний пресцентр, що інформує про ситуацію в зоні ООС та про російську агресію загалом. Його створили Міністерство культури та інформаційної політики, інформаційне агентство «Укрінформ» і Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

Фото: Армія Inform

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY