detector.media
17.02.2022 09:35
Резніков прокоментував «інсайди» західних ЗМІ щодо вторгнення Росії: «Кожен робить свою роботу»
Резніков прокоментував «інсайди» західних ЗМІ щодо вторгнення Росії: «Кожен робить свою роботу»
На думку міністра оборони, гіпотези та припущення дуже сильно залежать від порядку денного тієї країни, звідки відбувається цей інформаційний вихід.

Міністр оборони України Олексій Резніков в інтерв'ю «РБК-Україна» прокоментував повідомлення західних ЗМІ, які посилаються нібито на джерела в розвідках, щодо планів та строків вторгнення Росії в Україну.

«Інформаційні вкиди можуть переслідувати різний характер. "Жовта преса" робить це з однією метою, більш серйозна намагається відстежувати і давати справжню правду. І кожен робить свою роботу», – зазначив він.

Водночас міністр наголошує, що дані української розвідки щодо обстановки навколо кордонів фактично збігаються з даними розвідувальних служб інших країн, однак «оцінки, припущення, гіпотези і версії потім вибудовуються дуже по-різному». І вони, на думку очільника Міноборони, «дуже сильно залежать від порядку денного тієї країни, звідки відбувається цей інформаційний вихід».

За словами Олексія Резнікова, єдиного пояснення для різного трактування немає, тому що «у кожного – свій порядок денний і своя мета». Водночас мета України – зберегти спокій та стабільність.

На його думку, інформаційний шум, що утворився від повідомлень ЗМІ, має і негативний, і позитивний вплив.

«З одного боку, це привернення уваги світової спільноти. У жовтні минулого року, здається, в Washington Post і Politico вийшли дві публікації, які збадьорили весь світ, світ "прокинувся" і сказав: вау, в Україні скоро буде війна?! А ми відповідаємо: так ми вам вже восьмий рік говоримо, що війна йде з 2014 року, з моменту окупації Криму, Севастополя, а потім розвитку подій на сході України. Для нас це не новина, це для вас новина. Але спасибі, що ви, нехай і через вісім років, але цю "новину" помітили. Найважливіше, що це збадьорило вас і стало предметом вашого порядку денного, вашого політикуму, це обговорюється вами під час виборів», – сказав Резніков.

Тому, з точки зору отримання великих обсягів допомоги, в тому числі військово-технічної, – це плюс. Однак Росія також користується інформаційним шумом для поширення паніки та дестабілізації ситуації, зазначає Резніков. А на це, своєю чергою, «дуже чутливо реагують фінансові ринки».

«Люди живуть в тривозі, їм важко жити в тривозі. А далі медіа вже стають заручниками цього тренду, і нам потрібно виходити і говорити: спокійно, тримаємо стрій. Потрібен баланс у всьому. Зараз в інформаційній частині балансу немає, він сильно викривлений у бік тривоги. При недостатній кількості інформації ми схильні продукувати негативний сценарій.

І тому зараз в суспільстві, коли точною інформацією ніхто не володіє, коли хтось послався на розвідку, а хтось на неназване "інформоване джерело", у людей це викликає паніку, вони починають будувати немислимі сценарії», – додав міністр.

Щоб паніка припинилася, за словами Резнікова, має статись комплекс подій. Серед них – відхід російського контингенту від українських кордонів, на який відреагують західні ЗМІ та повідомлять про позитивні сигнали.

«Кремль, на жаль, використовує тактику інформаційного шантажу: мовляв, ось бачите, ми ж можемо напасти. А західний світ, на щастя, вже не може на це не реагувати, бо раніше вони ж це пропускали», – додав голова Міноборони.

Нагадаємо, раніше низка західних ЗМІ повідомила з посиланням на дані розвідки, що Росія нібито планує повномасштабне вторгнення в Україну 16 лютого. У цей день в Україні оголосили свято День єднання, а велика кількість телеканалів транслювала марафон з цього приводу.

Фото: armyinform.com.ua

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY