detector.media
16.02.2022 20:32
Асоціація кіноіндустрії України просить Шмигаля взяти під контроль державне фінансування галузі
Асоціація кіноіндустрії України просить Шмигаля взяти під контроль державне фінансування галузі
Асоціація кіноіндустрії України: «Якщо у найближчий час не буде відновлено фінансування, то кіногалузь втратить не лише темпи розвитку та продукування національних фільмів, але й реноме надійного партнера перед зарубіжними партнерами-копродюсерами».

Асоціація кіноіндустрії України звернулася до прем’єр-міністра Дениса Шмигаля щодо відсутності фінансування галузі кіно з початку 2022 року.

У відкритому листі за підписом голови наглядової ради Володимира Яценка кінематографісти висловили занепокоєння щодо відсутності державної фінансової підтримки української кінематографії з початку 2022 року. При цьому, вказують вони, головним розпорядником грошей є Державне агентство України з питань кіно, робота якого спрямовується і координується Кабміном.

«Зважаючи на критичну ситуацію, що складається, та неможливість для творчих колективів обґрунтовано планувати виробництво наступних проектів, в тому числі за копродукцією з іншими країнами, звертаємось до Вас, шановний Денисе Анатолійовичу, з проханням знайти причину затримки розподілу коштів, призначених для фінансування кінематографії в Україні, та взяти під свій контроль питання відновлення державного фінансування кіногалузі», — зазначають автори листа.

Вони акцентують на успішних проєктах фільмів патріотичного спрямування та підкреслюють, що серед фільмів, включених до «Програми виробництва та розповсюдження національних фільмів на 2022/2023 роки», є  чимало якісних патріотичних проєктів з високим глядацьким та фестивальним потенціалом.

Як нагадують в Асоціації, зйомки фільмів — це тривалий і водночас кропіткий процес, в якому кожен день на рахунку. 

«Якщо у найближчий час не буде відновлено фінансування, то кіногалузь втратить не лише темпи розвитку та продукування національних фільмів, але й реноме надійного партнера перед зарубіжними партнерами-копродюсерами», — нагадують у листі представники Асоціації кіноіндустрії України.

З повним текстом звернення можна ознайомитися тут

Фото надане Асоціацією кіноіндустрії України 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY