detector.media
16.02.2022 16:31
Національний конкурс журналістських розслідувань 2022 розпочав прийом робіт
Національний конкурс журналістських розслідувань 2022 розпочав прийом робіт
Дедлайн подання заявок – 31 березня.

Media Development Foundation починає прийом робіт на Національний конкурс журналістських розслідувань, про що повідомляє у пресрелізі.

У конкурсі можуть взяти участь професійні журналістські матеріали (друковані, відео, веб) у жанрі розслідувань та спеціальних репортажів. Вони мають бути опубліковані в українських медіа з 7 червня 2021 року по 31 березня 2022 року із зазначенням автора матеріалу.

Дедлайн прийому робіт – 31 березня. Подавати заявки можна за посиланням.

Переможців визначатимуть у двох номінаціях: головний приз та спеціальна відзнака. Їх оголосять у перший день MezhyhiryaFest – 4 червня.

У 2021 році перше місце і головну нагороду в конкурсі отримала програма «Схеми: корупція в деталях» (спільний проєкт «Радіо Свобода» та телеканалу «UA:Перший») за розслідування «"Американська мрія" Віктора Медведчука. Як проросійський політик-бізнесмен під санкціями освоює ринок нафтопродуктів у США», автори: Максим Савчук, Любомира Ремажеська, Олександр Чорновалов.

Спеціальну відзнаку в конкурсі отримало Суспільне за фільм «Сто років ізоляції: що приховує українська психіатрія?».

Перше місце і головну нагороду 2020 року в конкурсі здобули Євгенія Моторевська та Дмитро Реплянчук, «Слідство.Інфо», з роботою «Я – бот».

Спеціальну відзнаку в конкурсі 2020-го отримала Катерина Лихогляд, «Слідство.Інфо», з роботою «Тюрма можливостей». 

Національний конкурс журналістських розслідувань та спеціальних репортажів було запроваджено у 2014 році ініціативою YanukovychLeaks та Media Development Foundation, газетою Kyiv Post за підтримки SCOOP та за участі інтернет-видання «Українська правда».

Ілюстрація: Media Development Foundation

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY