detector.media
16.02.2022 11:09
Арахамія розповів, коли може відбутися засідання парламенту щодо справи Трухіна
Арахамія розповів, коли може відбутися засідання парламенту щодо справи Трухіна
«Зараз інші пріоритети», – наголосив голова парламентської фракції «Слуга народу».

Голова парламентської фракції «Слуга народу» Давид Арахамія розповів, що позачергове засідання щодо справи нардепа Олександра Трухіна може відбутися наступного тижня, якщо його зроблять пленарним. Про це Арахамія сказав журналістам, пише «Цензор.нет».

«Зараз інші пріоритети. Але ми це зробимо. Коли? Думаю, наступного тижня, якщо ми зробимо його пленарним. Більш вірогідно, що в середу. Тому що це на годину коротший пленарний день», – зазначив він.

Голова фракції додав, що якщо тиждень з 21 по 25 лютого буде не пленарним, то позачергове засідання проведуть на наступному пленарному за графіком.

Також, за його словами, на найближчому засіданні фракції «Слуги народу» розглянуть питання про позбавлення мандатів Олександра Трухіна та Сергія Кузьміних.

Позачергове засідання щодо Трухіна та інших нардепів «Слуги народу» Арахамія анонсував ще два тижні тому.

2 лютого голова партії Олена Шуляк заявила, що Трухіна виключено з партії «Слуга народу». При цьому, за її словами, законних підстав позбавити Олександра Трухіна депутатського мандата наразі немає. Він, своєю чергою, заявив про готовність скласти депутатський мандат, якщо того вимагатимуть ситуація та команда «Слуги народу».

Нагадаємо, Олександр Трухін потрапив у ДТП 23 серпня 2021 року на Бориспільській трасі поблизу Києва. За даними ЗМІ, Трухін за кермом Audi не дотримався безпечної дистанції і на великій швидкості в’їхав в автомобіль Ford, який у свою чергу протаранив автомобіль Daewoo. Свідки стверджували, що Трухін мав ознаки алкогольного сп'яніння, але офіційного підтвердження цьому немає.  

Трухін підтвердив, що перебував на місці ДТП, однак заперечує, що був за кермом.

Новина про ДТП стала резонансною через те, що декілька ЗМІ зняли її після публікації. Шефредактори низки ЗМІ повідомляли, що після публікації новини про ДТП з участю Трухіна на електронну пошту прийшли з невідомої адреси пропозиції «на комерційних засадах» видалити матеріал про інцидент. За видалення новини про Трухіна сайтам пропонували мінімум 200 доларів, в залежності від «авторитетності видання».

Загалом новину про ДТП з Трухіним видалили або відредагували, прибравши згадки про нардепа, близько тридцяти українських медіа. Зник сюжет про ДТП і з YouTube-каналу Kyiv LIVE. 

Окремі українські ЗМІ пояснили «Детектору медіа» причини видалення новини про ДТП з участю Трухіна. 

Перший віцеспікер парламенту Олександр Корнієнко заявляв, що не бачив причин відсторонювати нардепа Олександра Трухіна з посади заступника голови бюджетного комітету у Верховній Раді після ДТП. На думку Корнієнка, Трухіна огульно обвинуватили та влаштували інформаційну атаку.

2 лютого 2022 року «Українська правда» опублікувала відеодокази того, що Трухін намагався підкупити поліцейських після ДТП 23 серпня 2021 року. Зокрема, на відео нардеп просив правоохоронців відпустити його та говорив, що домовиться з головою МВС Денисом Монастирським. 

Після публікації відео нардепа виключили з партії, а Офіс генпрокурора відкрив проти нього кримінальне провадження щодо спроби дати хабара правоохоронцям.

Президент України Володимир Зеленський назвав справедливим виключення Трухіна з партії «Слуга народу».

На допиті у ДБР поліцейські, які були на місці аварії, заперечили, що їм намагались дати хабар.

Скріншот відео: «Радіо Свобода»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY