detector.media
14.02.2022 17:33
Довженко-Центр проводить онлайн-покази документалістики із рейтингу найкращих українських фільмів
Довженко-Центр проводить онлайн-покази документалістики із рейтингу найкращих українських фільмів
Цього четверга в програмі документальний фільм Аліни Горлової «Явних проявів немає» (2017). Фільм особисто представить режисерка.

Довженко-Центр анонсував показ та кінознавчу дискусію про документальний фільм Аліни Горлової «Явних проявів немає». Подія 17 лютого є однією зі складових програми «Нова генерація. Спецпокази сучасного українського кіно». До неї увійшли стрічки 2000-2010 років із рейтингу «100 найкращих фільмів в історії українського кіно».

Геоїня фільму «Явних проявів немає» – жінка-військова, яка щойно повернулася з війни та проходить тривалу реабілітацію. У цьому їй допомогають психологи і знімальна група, учасники якої вситупають і слухачами, і першими свідками змін. 

Фільм фокусується також на темі системної допомоги людям, які мають «невидимий» посттравматичний синдром. «Явних проявів немає» – це фраза, яку часто кажуть лікарі в районних та обласних лікарнях, куди приходять із психологічними травмами військові. 

Фільм Аліни Горлової здобув перемогу в національному конкурсі кінофестивалю Docudays UA, а також отримав спеціальну відзнаку фестивалю DOK Leipzig в Німеччині та схвальні відгуки міжнародної преси. Стрічка посіла 75-80 місце в ТОП-100 найкращих фільмів в історії українського кіно.

Фото: кадр із фільму «Явних проявів немає»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY