detector.media
08.02.2022 19:36
Лукашенко погрожує вимкнути електрику. Зеленський: «Це кам'яний вік»
Лукашенко погрожує вимкнути електрику. Зеленський: «Це кам'яний вік»
Самопроголошений президент Білорусі запевняє, що у разі вторгнення Росії чинитиме тиск на Україну обмеженням енергоресурсів.

Президент Володимир Зеленський назвав наміри Олександра Лукашенка припинити елекстропостачання Україні кам'яним віком, повідомляє «Укрінформ»

Про можливість припинити постачання до України енергоресурсів у разі ескалації з боку Росії заявив самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко.

Після цього президент України, за його словами, запросив  статистику товарообміну між Україною і Білоруссю.

«У нас товарообіг 6 мільярдів, із них 1,5 млрд експортує Україна в Білорусь, 4,5 млрд експортує Білорусь в Україну. Тобто якщо країни починають обмежувати торгівлю одна з одною, хто від цього страждає? В даному випадку точно постраждають просто люди. Якщо є бажання в кам’яний вік перейти, можемо робити так: щось заборонить Білорусь, заборонить тоді Україна. Але хто страждає? Вирішують завжди політики, а страждають, на жаль, люди», – сказав Володимир Зеленський під час пресконференції з президентом Франції Еммануелем Макроном.

Нагадаємо, у 2021-му Білорусь потрапила до найбільш несприятливих країн через жорстке придушення режимом Олександра Лукашенка масових протестів. Загрозлива ситуація для журналістів та активістів склалася після виборів президента, що відбулися в серпні 2020 року. 

За рік тільки кількість заарештованих журналістів у Білорусі зросла у 4,5 рази. За ґратами, за даними Білоруської асоціації журналістів, побувало понад 30 представників медіа.

Фото з сайту Олександра Лукашенка

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY