detector.media
07.02.2022 21:28
В ЄС приймуть закон для міжнародної підтримки свободи ЗМІ — президентка Єврокомісії
В ЄС приймуть закон для міжнародної підтримки свободи ЗМІ — президентка Єврокомісії
Впровадити механізм для підтримки свободи преси в світі Єврокомісію спонукало розпорядження Москви відкликати ліцензію Deutsche Welle.

У ЄС хочуть ухвалити новий закон задля підтримки свободи преси в світі. Про це в коментарі DW сказала президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн, коментуючи відкликання ліцензії німецького каналу в Москві.

Саме випадок з DW спонукав Єврокомісію впровадити механізм для міжнародної підтримки ЗМІ.

«Той факт, що у медіакомпанії Deutsche Welle відкликали ліцензію на мовлення і що її співробітникам відмовили в акредитації, є абсолютно неприйнятним, — сказала Урсула фон дер Ляєн. — Це порушує свободу преси. А свобода незалежних ЗМІ — це якраз ознака вільних і демократичних держав. Ми повністю солідарні з Deutsche Welle. Пізніше цього року ми приймемо закон про свободу ЗМІ — закон про незалежність ЗМІ на підтримку свободи преси». 

Нагадаємо, 4 лютого Deutsche Welle закрила офіс у Москві на вимогу російського уряду, що розпорядився завершити роботу протягом доби. Анульовано супутникове та інше мовлення DW. Співробітників бюро позбавили акредитації, вони не мають права виконувати журналістську роботу у РФ.

Генеральний директор Deutsche Welle Петер Лімбурґ вже заявив, що його ЗМІ продовжить висвітлювати події в Росії, незважаючи на закриття місцевого бюро на вимогу уряду РФ.

Державна міністерка з питань культури і ЗМІ Німеччини Клаудія Рот  закликала російську владу не зловживати проблемами ліцензування мовника RT для політичної реакції. Вона вважає дії Москви щодо DW несиметричними та нагадує про чіткі кроки з деескалації.

Як уточнює сайт DW, з 2005 року DW мала чинні ліцензії на мовлення своїх телеканалів англійською та німецькою мовами  DW English та DW Deutsch. Згідно з російською вимогою, телеканал DW німецькою мовою транслював програмне вікно російською мовою.

Зараз DW зберігає свій російськомовний канал у відеохостингу YouTube. Мовник є суспільно-правовим ЗМІ. Фінансується DW із державного бюджету ФРН, проте незалежність редакційної політики забезпечується законом та наглядовою радою.

Фото: Вікіпедія

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY