detector.media
07.02.2022 15:53
ДТП з Трухіним: патрульний здав камеру в ІТ-відділ, її подальша доля йому невідома
ДТП з Трухіним: патрульний здав камеру в ІТ-відділ, її подальша доля йому невідома
Сергій Петрик: Згідно з інструкцією здав свою камеру в ІТ-відділ.

Патрульний поліцейський Сергій Петрик після допиту у ДБР щодо ДТП за участю нардепа Олександра Трухіна повідомив, що здав свою камеру в ІТ-відділ, однак, що було з нею далі, йому невідомо.  

«Десь близько 6 години вечора (покинув місце ДТП – ДМ.). Коли зрозумів, що всі обставини даної ситуації… на місці знаходяться (з’ясовані – ДМ.) всі свідки, всі люди, причетні до ситуації, були встановлені, я поїхав на базу… Згідно з інструкцією здав свою камеру в ІТ-відділ, і в подальшому, що було з камерою, мені невідомо», – цитує Петрика «Українська правда».

Довідка: Раніше голова МВС Денис Монастирський повідомив, що підлеглі запевняли його у відсутності записів з нагрудних камер поліцейських, які оприлюднила «УП», і слідчі не мали їх у своєму розпорядженні. 

Патрульний запевнив, що тиску і погроз від керівництва через цю ситуацію немає. За його словами, він працює в звичному режимі, але відчуває деякий психологічний дискомфорт від розголосу ситуації. Трухін, за словами поліцейського, на нього теж не виходив.

Після допиту адвокат Петрика сказав, що захист не може повідомити деталі допиту, адже за це буде певна відповідальність.

«Але питання стосувалися виключно кримінального провадження і встановлення обставин справи. Це все, що ми можемо повідомити. На даний час нам не вручали ніяких (додаткових, – ДМ) повісток (про виклик на допити, – ДМ)».

Стан депутата в момент аварії Петрик коментувати відмовився, мовляв, чітко про щось можуть говорити драгер або результати аналізів з лабораторії, а без них говорити щось неможливо, бо «людина після такого може бути в стані афекту».

7 лютого ДБР викликало Петрика на допит як свідка, у Бюро наголосили, що патрульному не планують повідомляти про підозру.

ДБР після вивчення матеріалу з відеокамер від Полтави до Києва, які фіксували пересування машини Трухіна, заявило, що «за кермом перебувала людина в червоному».

2 лютого 2022 року «Українська правда» опублікувала відеодокази того, що Трухін намагався підкупити поліцейських після ДТП 23 серпня 2021 року. Зокрема, на відео нардеп просив правоохоронців відпустити його та говорив, що домовиться з головою МВС Денисом Монастирським. 

Читайте також: 

Після публікації «УП» нардепа Трухіна виключили з партії «Слуга народу», відповідне рішення ухвалила голова партії Олена Шуляк.

Офіс генпрокурора відкрив проти Трухіна кримінальне провадження в межах розслідування спроби нардепа дати хабара правоохоронцям.

Президент України Володимир Зеленський назвав справедливим виключення Трухіна з партії «Слуга народу».

Сам Трухін заявив, що йому «соромно» через свою поведінку на місці ДТП і він готовий за певних умов скласти депутатський мандат.

Аварія з участю автівки Трухіна сталася 23 серпня о 15:45 на Бориспільській трасі поблизу Києва. За даними ЗМІ, Трухін за кермом Audi не дотримався безпечної дистанції і на великій швидкості в’їхав в автомобіль Ford, який у свою чергу протаранив автомобіль Daewoo. Свідки стверджували, що Трухін мав ознаки алкогольного сп'яніння, але офіційного підтвердження цьому немає.  

Трухін підтвердив, що перебував на місці ДТП, однак не вказав, чи саме він був за кермом.

Внаслідок ДТП травми отримали шестеро людей, серед них двоє дітей, також серед постраждалих були голова комітету арбітрів федерації футболу України Лучано Лучі та його помічник Роман Лишень.

Шефредактори низки ЗМІ повідомляли, що після публікації новини про ДТП з участю Трухіна на електронну пошту прийшли з невідомої адреси пропозиції «на комерційних засадах» видалити матеріал про інцидент. За видалення новини про Трухіна сайтам пропонували мінімум 200 доларів, в залежності від «авторитетності видання».

Загалом новину про ДТП з Трухіним видалили або відредагували, прибравши згадки про нардепа, близько тридцяти українських медіа. Зник сюжет про ДТП і з YouTube-каналу Kyiv LIVE. 

Окремі українські ЗМІ пояснили «Детектору медіа» причини видалення новини про ДТП з участю Трухіна. 

Перший віцеспікер парламенту Олександр Корнієнко заявляв, що не бачив причин відсторонювати нардепа Олександра Трухіна з посади заступника голови бюджетного комітету у Верховній Раді після ДТП. На думку Корнієнка, Трухіна огульно обвинуватили та влаштували інформаційну атаку.

Скріншот відео: «Українська правда»/YouTube

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY