detector.media
07.02.2022 11:56
«За кермом – людина в червоному». ДБР у справі Трухіна вивчило відео з камер спостереження
«За кермом – людина в червоному». ДБР у справі Трухіна вивчило відео з камер спостереження
ДБР: У справі завершено чотири експертизи, після завершення п’ятої можна буде остаточно дати відповідь щодо особи водія.

ДБР вивчило матеріали з відеокамер від Полтави до Києва, які фіксували пересування машини народного депутата Олександра Трухіна у день резонансної ДТП. Також Бюро допитало у цій справі самого нардепа.

«Слідчі Бюро виявили, що на усіх камерах від Полтави до Борисполя за кермом Audi A8 перебувала особа в одязі червоного кольору (на відео "УП" Трухін був у темному піджаку і білій сорочці, – ДМ). Зокрема, це зафіксувала й остання, на той час робоча камера, розташована у центрі міста Бориспіль», повідомляє ДБР.

У ДБР нагадали, що аварія сталась на ділянці дороги, де було демонтовано камери спостереження.

«Тому було призначено низку експертиз, які б установили особу водія у момент ДТП. Наразі завершено чотири експертизи, остання – п’ята – триває. Після її завершення можна буде остаточно дати відповідь щодо особи водія... Допитана значна кількість свідків, у тому числі народний депутат, інші учасники пригоди, поліцейські».

ДБР надіслало запит до «Української правди» із проханням надати усі наявні матеріали та вказати джерела надходження відео з нагрудної камери патрульного.

«Також Бюро з’ясовує, чому це відео не було передано слідчим на відповідний запит до Міністерства внутрішніх справ».

7 лютого ДБР викликало на допит як свідка патрульного поліцейського Сергія Петрика, який надав журналістам відео з місця ДТП за участі Трухіна. У Бюро наголосили, що патрульному не планують повідомляти про підозру.

2 лютого 2022 року «Українська правда» опублікувала відеодокази того, що Трухін намагався підкупити поліцейських після ДТП 23 серпня 2021 року. Зокрема, на відео нардеп просив правоохоронців відпустити його та говорив, що домовиться з головою МВС Денисом Монастирським. 

Читайте також: 

Після публікації «УП» нардепа Трухіна виключили з партії «Слуга народу», відповідне рішення ухвалила голова партії Олена Шуляк.

Офіс генпрокурора відкрив проти Трухіна кримінальне провадження в межах розслідування спроби нардепа дати хабара правоохоронцям.

Президент України Володимир Зеленський назвав справедливим виключення Трухіна з партії «Слуга народу».

Сам Трухін заявив, що йому «соромно» через свою поведінку на місці ДТП і він готовий за певних умов скласти депутатський мандат.

Аварія з участю автівки Трухіна сталася 23 серпня о 15:45 на Бориспільській трасі поблизу Києва. За даними ЗМІ, Трухін за кермом Audi не дотримався безпечної дистанції і на великій швидкості в’їхав в автомобіль Ford, який у свою чергу протаранив автомобіль Daewoo. Свідки стверджували, що Трухін мав ознаки алкогольного сп'яніння, але офіційного підтвердження цьому немає.  

Трухін підтвердив, що перебував на місці ДТП, однак не вказав, чи саме він був за кермом.

Внаслідок ДТП травми отримали шестеро людей, серед них двоє дітей, також серед постраждалих були голова комітету арбітрів федерації футболу України Лучано Лучі та його помічник Роман Лишень.

Шефредактори низки ЗМІ повідомляли, що після публікації новини про ДТП з участю Трухіна на електронну пошту прийшли з невідомої адреси пропозиції «на комерційних засадах» видалити матеріал про інцидент. За видалення новини про Трухіна сайтам пропонували мінімум 200 доларів, в залежності від «авторитетності видання».

Загалом новину про ДТП з Трухіним видалили або відредагували, прибравши згадки про нардепа, близько тридцяти українських медіа. Зник сюжет про ДТП і з YouTube-каналу Kyiv LIVE. 

Окремі українські ЗМІ пояснили «Детектору медіа» причини видалення новини про ДТП з участю Трухіна. 

Перший віцеспікер парламенту Олександр Корнієнко заявляв, що не бачив причин відсторонювати нардепа Олександра Трухіна з посади заступника голови бюджетного комітету у Верховній Раді після ДТП. На думку Корнієнка, Трухіна огульно обвинуватили та влаштували інформаційну атаку.

Скріншот: ДБР

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY