detector.media
06.02.2022 19:47
Білоруські силовики викрали незалежного фотокореспондента Влада Гридіна
Білоруські силовики викрали незалежного фотокореспондента Влада Гридіна
Це вже не перший раз, коли його затримують. У минулому Гридін співпрацював із «Радіо Свобода».

У Мінську після обшуку зник незалежний фотокореспондент Влад Гридін, який у минулому співпрацював із «Радіо Свобода». Про це повідомляє «Наша ніва» з посиланням на сестру Гридіна.

«Вдома його немає. Машина у дворі. Вдома був обшук — брудно, розкидані речі, сліди від взуття», — розповіла сестра Гридіна. За інформацією джерел видання «Наша ніва», Гридін перебуває у відділку на Окрестина. Про затримання Гридіна повідомляє і телеграм-канал Hrydzin Photography (цей канал тільки для підписників адмініструється з-за меж Білорусі).

Гридін був фотожурналістом «БелТА», поки 29 серпня влада не позбавила його і ще трьох білоруських журналістів акредитації. Він відомий у Білорусі фотограф, який мав виставки на батьківщині та за її межами, отримував професійні премії. У вересні 2020 року, коли Влад Гридін співпрацював із tut.by, його заарештували на 11 діб нібито за «порушення порядку проведення масових заходів».

Також «Наша ніва» повідомляє про обшук у гомельського журналіста Анатоля Гатовчиця та низку обшуків і затримань в інших містах. Загалом за ґратами в Білорусі зараз перебувають тридцять чотири журналісти, зокрема редактори видань «Наша ніва», Tut.by i «БелаПАН».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY