detector.media
06.02.2022 11:06
Reuters: Росія зібрала біля українського кордону 70% сил, необхідних для вторгнення
Reuters: Росія зібрала біля українського кордону 70% сил, необхідних для вторгнення
Інформагентство посилається «на двох неназваних посадовців США, знайомих із ситуацією».

Росія зосередила біля українських кордонів біля 70% підрозділів, котрі необхідні, за оцінкою Кремля, для повномасштабного вторгнення в Україну. Про це з посиланням на Reuters повідомляє «Радіо Свобода».

За цими даними, Москва збільшила кількість батальйонно-тактичних груп із 60 до 83 біля кордону з Україною. Ще 14 груп перебувають в дорозі.

Погодні умови, зазначають чиновники США, для руху броньованої техніки по бездоріжжю стануть найбільш сприятливими близько 15 лютого і протримаються до кінця березня.

«Цей графік, а також все більша кількість російських військ зі зростаючим потенціалом біля України, можуть свідчити про те, що вікно для дипломатії закривається», – ідеться в статті.

При цьому Reuters посилається «на двох неназваних посадовців США, знайомих із ситуацією».

Нагадаємо, раніше інформагенція з посиланням на трьох неназваних американських посадовців поширила інформацію, що Росія нібито нарощує запаси крові для військових на кордоні з Україною.

Ці дані заперечили в Міністерстві оборони України. «Інформація не відповідає дійсності. Такі "новини" є елементом інформаційно-психологічної війни. Мета такої інформації поширити паніку і страх в нашому суспільстві», – зазначила тоді заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

Фото українського військового з фейбук-сторінки Міноборони України

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY