detector.media
04.02.2022 14:10
Гендиректор DW: Після закриття корпункту у Москві ми ще більше будемо висвітлювати події в Росії
Гендиректор DW: Після закриття корпункту у Москві ми ще більше будемо висвітлювати події в Росії
Напередодні МЗС Росії оголосило про закриття російського бюро Deutsche Welle і позбавлення акредитації всіх його співробітників, а також попросило визнати DW ЗМІ-іноагентом.

Генеральний директор медіакомпанії Deutsche Welle Петер Лімбурґ заявив, що його ЗМІ продовжить висвітлювати події в Росії, незважаючи на закриття місцевого бюро на вимогу уряду РФ.

«Навіть якщо нам врешті доведеться закрити корпункт у Москві, це не вплине на висвітлення нами подій в Росії, ба більше – ми висвітлюватимемо їх іще більше», – сказав Лімбурґ.

На його думку, рішення російської влади закрити корпункт DW та позбавити його журналістів акредитації є «надмірною реакцією», яку «неможливо зрозуміти».

«З нами відбувається те, що трапляється з засобами масової інформації лише в автократіях. Ми офіційно протестуємо проти цієї абсурдної реакції та маємо намір звернутися до суду проти заявлених заходів», – додав гендиректор Deutsche Welle.

Напередодні Міністерство закордонних справ Росії оголосило про закриття російського бюро телерадіокомпанії Deutsche Welle і позбавлення акредитації всіх його співробітників, а також попросило визнати DW ЗМІ-іноагентом. 

Як наголосили у міністерстві, це відповідь Німеччині на заборону мовлення російського каналу RT DE.

За рішенням медіарегулятора Німеччини, з 1 лютого 2022 року в країні заборонені трансляція та подальше розповсюдження будь-яких програм російського пропагандистського каналу RT DE.

Регулятор пояснив це рішення відсутністю у канала національної ліцензії на трансляцію.

Фото: Deutsche Welle

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY