detector.media
04.02.2022 12:14
США попередили Україну про відеофейк Росії, який мав виправдати вторгнення – МЗС
США попередили Україну про відеофейк Росії, який мав виправдати вторгнення – МЗС
МЗС: США передали Україні ці дані перед тим, як інформація потрапила у ЗМІ (на фото – військовослужбовці армії РФ).

Голова МЗС Дмитро Кулеба заявив, що США попередили Київ про фейкове відео, яке Росія, за даними Пентагону, мала використати як привід для нападу на Україну.

Під час брифінгу для ЗМІ Кулеба зазначив, що американська сторона передала Україні ці дані перед тим, як інформація потрапила у ЗМІ.

«В принципі, це нас не дивує. Ми з 2014 року бачили багато підступних дій Російської Федерації, ми бачили, що вони ні перед чим не зупиняються, коли намагаються щось сфальшувати і звинуватити у чомусь Україну... У цій ситуації дуже важливо, що будь-які наміри Росії виводяться на світло, і, відповідно, нам вдається їх зривати. Ми продовжимо співпрацю із США по розвідувальній, по дипломатичній лінії, щоб викривати наміри Росії», – заявив Кулеба.

4 лютого 2022 року представник Пентагону Джон Кірбі заявив, що російський уряд планує влаштувати фальшивий напад «українських військових» на російську територію, щоб створити фальшиве виправдання для власного вторгнення. 

«Ми вважаємо, що в рамках цієї фальшивої атаки Росія створить дуже наочно-пропагандистське відео, де будуть нібито трупи та актори в "скорботі", зображення зруйнованих місць, а також військова техніка з України чи Заходу», – повідомив Кірбі.

Напередодні відповідну інформацію поширили ЗМІ з посиланням на неназване джерело в адміністрації Джо Байдена.

Посол Росії в Європейському союзі Володимир Чижов заявив, що Москва не планує жодних подібних операцій для вторгнення в Україну.

Фото: Минобороны России/Facebook

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY