detector.media
03.02.2022 22:25
Заборонити мовлення порушника RT DE не одне й те саме, що відкликати ліцензію DW – Клаудіа Рот
Заборонити мовлення порушника RT DE не одне й те саме, що відкликати ліцензію DW  – Клаудіа Рот
Державна міністерка з питань культури і ЗМІ переконана, що рішення Москви є політичною реакцією. Адже Німеччина жодним чином не впливає на редакційну політику DW, а з боку бюро порушень немає.

Державна міністерка з питань культури і ЗМІ Німеччини Клаудія Рот терміново закликала російську владу не зловживати проблемами ліцензування мовника RT для політичної реакції. Про це пані Рот зазначила на своїй сторінці у твіттері.

Міністерка переконана, що рішення Москви, яка припиняє мовлення DW, є політичною реакцією. Адже Німеччина жодним чином не впливає на редакційну політику DW, а з боку бюро немає порушень.

«Рішення [щодо DW] вочевидь, має на меті контрреакцію на рішення державних ЗМІ заборонити розповсюдження RT DE, – зазначила Клаудія Рот. – Однак таке порівняння абсолютно безпідставне. Наразі RT DE веде мовлення без ліцензії та не подала заявку на отримання ліцензії. Виходячи з цього й було прийнято рішення. Це зовсім інша ситуація, ніж у DW, у якої зараз відкликають ліцензію».

Міністерка нагадала, що зараз «необхідні чіткі кроки з деескалації».

3 лютого Міністерство закордонних справ Росії оголосило про закриття російського бюро телерадіокомпанії Deutsche Welle і позбавлення акредитації всіх його співробітників, а також попросило визнати DW ЗМІ-іноагентом. 

Як наголосили у міністерстві, це відповідь Німеччині на заборону мовлення російського каналу RT DE.

За рішенням медіарегулятора Німеччини, з 1 лютого 2022 року в країні заборонені трансляція та подальше розповсюдження будь-яких програм російського пропагандистського каналу RT DE.

Регулятор пояснив це рішення відсутністю у канала національної ліцензії на трансляцію.

Фото: Deutsche Welle

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY