detector.media
01.02.2022 10:32
Нестор Шуфрич веде переговори про купівлю ще одного каналу
Нестор Шуфрич веде переговори про купівлю ще одного каналу
Політик сподівається, що ще один канал українська влада не закриє.

Голова парламентського комітету з питань свободи слова Нестор Шуфрич розглядає можливість купівлі ще одного українського телеканалу. Про це він сказав ведучій Діані Панченко під час ефіру «Українського формату» 26 січня.

«Зізнаюсь вам як своєму партнеру про те, що я веду переговори щодо придбання нової ліцензії. І я сподіваюсь, що шостий канал "по беспределу" в Україні вже не закриють», – сказав він.

У коментарі «Детектору медіа» Нестор Шуфрич зазначив, що поки не може сказати, щодо якого каналу ведуться перемовини: «Якщо угода відбудеться, повідомлю». Також він уточнив, що визначитись має до 1 березня. На запитання «Детектора медіа», чи є з поміж тих каналів, купівлю яких він розглядає, закарпатський супутниковий канал Sirius та економічний Ukrainian News Channel, пан Шуфрич сказав, що не може поки що розголошувати цю інформацію і стосовно цих каналів теж.

Нагадаємо, Національна рада України з питань телебачення та радіомовлення вважає, що у власності Першого незалежного (юридична особа ТОВ «Тайм медіа»), який належить Нестору Шуфричу, може бути «потенційний конфлікт інтересів». Саме тому регулятор вирішив надіслати інформацію щодо перевірки власності до Національного агентства з питань запобігання корупції для реагування.

В Україні з лютого 2021 року рішенням РНБО заблоковані канали, які знаходяться у сфері впливу Віктора Медведчука: «112 Україна», NewsOne та ZiK.

У лютому 2021 року команди закритих каналів створили новий мовник – Перший незалежний. Однак з незрозумілих причин Перший незалежний припинив мовлення на супутнику після години етеру.

У листопаді 2021-го Нестор Шуфрич купив за чотири мільйони гривень у медіаменеджера Владислава Багінського канал UkrLive. Пана Багінського джерела ДМ називають «людиною Єгора Бенкендорфа».

UkrLive у 2018 році запустили тогочасні власники 4 каналу Андрій Кісера та Андрій Мисик, соратники львівського політика Дмитра Добродомова. До середини вересня 2021 року власником каналу був Максим Варламов – юрист і медіаменеджер, який також був співвласником 4 каналу. В середині вересня Варламов вийшов і з 4 каналу, і з UkrLive – новим бенефіціаром останнього став Владислав Багінський.

Після того, як UkrLive купив Нестор Шуфрич, мовник транслював на супутнику етер Першого незалежного під логотипом UkrLive. Таким чином, Перший незалежний повернувся до кабельних мереж та супутникового телебачення вперше після блокування в лютому 2021 року.

Ілюстрація: скріншот

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY