detector.media
31.01.2022 16:10
Посли G7 визначили головні очікування від медійних реформ в Україні на 2022 рік
Посли G7 визначили головні очікування від медійних реформ в Україні на 2022 рік
Зокрема, це незалежність ЗМІ від політичного втручання та належне фінансування Суспільного.

Посли країн G7 визначили головні очікування від реформ в Україні та напрями співпраці на 2022 рік. Відповідний документ опубліковано на сайті Посольства Німеччини в Україні. Серед іншого, там йдеться про очікувані реформи в сфері медіа.

Так, це здійснення реформ, що спрямовані на розширення свободи ЗМІ, забезпечення їхньої незалежності та захищеності від будь-якої форми політичного втручання, посилення стійкості України до дезінформації та підтримка якісного, належно фіансованого суспільного мовлення.

Також серед пріоритетів, означених у документі, – інтеграція прав людини та гендерної рівності в усі реформи, включаючи сфери безпеки та оборони; просування судової реформи; реформування Офісу Генеральної прокуратури та Державного бюро розслідувань; прийняття та реалізація Національної антикорупційної стратегії; підтримка сильного, незалежного НБУ; впровадження та моніторинг ефективної ​​земельної реформи, прозора приватизація державних підприємств і банків та багато іншого.

Нагадаємо, раніше в Держдепі США заявляли, що реформи в Україні підривають проросійські та олігархічні особи, які поширюють дезінформацію.

Ілюстрації: istockphoto.com, twitter.com/G7AmbReformUA

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY