detector.media
31.01.2022 12:18
Близько 400 іноземних журналістів подали анкети на акредитацію в зону ООС – Резніков
Близько 400 іноземних журналістів подали анкети на акредитацію в зону ООС – Резніков
На думку міністра, це свідчить про те, що реальна небезпека вторгнення Росії в Україну менша, ніж про це кажуть західні країни.

Близько 400 іноземних журналістів подали анкети на акредитацію в зону Операції Об'єднаних сил. Про це в інтерв'ю Lb.ua розповів міністр оборони України Олексій Резніков, відповідаючи на закид, що США та Великобританія кажуть про надвисокий рівень загрози для України з боку Росії, а українська влада, мовляв, реагує стримано.

«Нині, в начебто час, коли наші партнери чи не на завтра вже очікують вторгнення повномасштабного, тих самих іноземних журналістів зі США, з Британії, Франції, Німеччини тощо – близько 400 анкет на розгляді для отримання акредитації, направляють у зону проведення ООС. При тому не військових журналістів. Як ви думаєте, чи дозволила б будь-яка держава своїм громадянам так ризикувати, якби була реальна небезпека тих масштабів, які вони припускають?» – сказав Олексій Резніков.

Міністр додав, що медіа, на його думку, приділяють велику увагу цій темі, тому що це «стало трендом»: «Вони зайшли в цю колію й не можуть з неї вийти, тому що треба, щоб споживач заходив на сторінку, клацав, дивився, читав».

Читайте також:

1 листопада 2021 року видання Politico оприлюднило нові супутникові фотографії, які, за його даними, підтверджують повідомлення The Washington Post від 30 жовтня про те, що Росія знову накопичує війська і військову техніку на кордоні з Україною. Навесні 2021 року Росія вже демонстративно стягувала велику кількість військовослужбовців та техніки до кордонів України, називаючи це «навчаннями».

4 грудня видання Bild з посиланням на джерела у західних розвідках опублікувало мапу, згідно з якою ймовірний напад Росії на Україну планується в три етапи на початку 2022 року з метою захоплення до двох третин території, включаючи Київ.

Голова Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов заявив, що Росія готує масштабну військову операцію проти України на кінець січня – початок лютого 2022 року і може завдати удару одразу з кількох напрямків.

У січні 2022 року Велика Британія на тлі посилення російської ескалації почаала поставляти ЗСУ оборонне озброєння – високоточні протитанкові комплекси NLAW. Збільшили допомогу Україні і США.

Президент США Джо Байден заявив, що широкомасштабне вторгнення в Україну стане для Росії «катастрофою», а російський президент Володимир Путін у цьому разі зазнає санкцій із боку Заходу, «яких він досі не бачив».

Президент України Володимир Зеленський заявив, що США підтримують гостру «інформаційну ситуацію» навколо стягування російських військ до кордонів України.

Фото: kmr.gov.ua

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY