detector.media
31.01.2022 12:07
ДБР: Порошенко відмовився давати покази та покинув приміщення Бюро
ДБР: Порошенко відмовився давати покази та покинув приміщення Бюро
Про наступну дату виклику ДБР повідомить Порошенка додатково.

У ДБР повідомили, що нардеп «Європейської солідарності», п’ятий президент Петро Порошенко відмовився давати покази слідчому та покинув приміщення Бюро.

У заяві ДБР говориться, що Порошенко відмовився підписувати протокол, що документально зафіксовано. Про наступну дату виклику буде повідомлено додатково.

Слідчий ДБР викликав Порошенка 31 січня на 11:00. У коментарі журналістам під стінами Бюро Порошенко заявив, що не співпрацюватиме зі слідством та не даватиме свідчень. За його словами, така позиція погоджена з його адвокатами.

Нардеп заявив, що адвокати будуть готувати матеріали про відсторонення керівника з боку ДБР у цій справі через «політичну заангажованість». Порошенко поскаржився, що йому не дозволяють виїхати за кордон чи межі області.

20 грудня 2021 року Порошенку повідомили про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 111 (державна зрада) та ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 258-3 (сприяння діяльності терористичної організації) КК України.

19 січня 2022 року суд обрав Порошенку запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання та поклав обов’язки, зокрема, здати свій паспорт (паспорти) для виїзду за кордон та інші документи, що дають право на виїзд та в’їзд в Україну. Офіс генпрокурора оскаржив це рішення суду, як і сторона захисту. Прокурори в суді просили арештувати Порошенка на два місяці з альтернативою застави в 1 млрд грн.  

ДБР також заявило, що Порошенко 24 січня прибув на допит, але пішов за сім хвилин, не дочекавшись зустрічі зі слідчим. Захист нардепа стверджує, що вони чекали 15 хвилин. 

28 січня Київський апеляційний суд мав розглядати апеляцію на запобіжний захід Порошенку, але засідання перенесли на 11 лютого. Тоді ж адвокати заявили, що нардеп нібито вже надав ДБР всі необхіднні свідчення.

Фото: Петро Порошенко/Flickr 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY