detector.media
30.01.2022 17:00
Мем про те, що УПА — це Україна, Польща та Англія, став реальним фактом. Створюють альянс — ВВС
Мем про те, що УПА — це Україна, Польща та Англія, став реальним фактом. Створюють альянс — ВВС
Ініціатива щодо осі Лондон-Варшава-Київ виникла після загострення ескалації з боку Росії та після активного постачання Британією зброї Україні.

Наступного тижня має з'явитися новий політично-безпековий альянс за участі Великої Британії, України та Польщі, повідомляє з посиланням на власні джерела BBC News Україна.

Головними завданнями регіонального альянсу мають стати як протидія російській загрозі, так і спільна робота заради майбутнього європейської безпеки.

За цією інформацією, наступного тижня до Києва можуть завітати керівник уряду Великої Британії Борис Джонсон та прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький. У Варшаві вже навіть офіційно заявили про візит.

Не виключено, що це може бути пов'язано з оголошенням про створення цього альянсу. «Ця опція серйозно опрацьовується, але переговори тривають, ми уточнюємо деталі», — каже джерело в Офісі президента.

Першою публічною згадкою про цей альянс можна вважати повідомлення Ліз Трасс 21 січня в Австралії. Тоді чільниця МЗС Великої Британії оголосила склад учасників.

Посол України у Великій Британії Вадим Пристайко сказав журналістам ВВС, що альянс — це «не зовсім НАТО на трьох», але «дійсно, спроба знайти друзів, партнерів і допомогу у цей критичний момент».

Співрозмовники редакції в дипломатичних колах вказують, що новий тристоронній формат взаємодії Лондона, Варшави та Києва ініціювала на початку грудня Україна. Це має стати частиною ширшої стратегії Києва зі створення малих альянсів: «Люблінський трикутник» (Україна-Польща-Литва), «асоційоване тріо» (Україна, Грузія, Молдова) і «квадрига» (Україна-Туреччина).

Колаж створено користувачами твіттера

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY