detector.media
29.01.2022 17:35
У Міноборони заперечили повідомлення ЗМІ про постачання крові для потреб російських військових
У Міноборони заперечили повідомлення ЗМІ про постачання крові для потреб російських військових
«Мета такої інформації поширити паніку і страх у нашому суспільстві».

У Міністерстві оборони відреагували на повідомлення ЗМІ про те, що Росія нібито нарощує запаси крові для військових на кордоні з Україною. Це розглядалося як доказ підготовки до війни.

Напередодні це повідомлення Reuters з посиланням на трьох неназваних американських посадовців поширили українські інтернет-сайти.

У ньому акцентується, що підготовка медичних шпиталів чи запасів крові може свідчити про остаточні наміри Росії щодо військових дій.

Цю інформацію прокоментувала заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

«Зараз інтернетом шириться інформація з посиланням на анонімні джерела про те, що Росія нібито спрямувала запаси крові та інші медичні матеріали для поранених до українського кордону, – зазначила пані Маляр у дописі на фейсбуку. – Ця інформація не відповідає дійсності. Такі "новини" є елементом інформаційно-психологічної війни. Мета такої інформації поширити паніку і страх в нашому суспільстві».

Нагадаємо, Білий дім спростував повідомлення ЗМІ щодо заяви президента Джо Байдена у розмові з Володимиром Зеленським про «неминуче вторгнення» Росії до України.

Міністр оборони України Олексій Резніков повідомив, що кількість російських військових біля кордонів України співмірна з цифрами квітня 2021року: близько 130 тисяч осіб.

Голова Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов заявляв, що Росія готує масштабну військову операцію проти України на кінець січня – початок лютого 2022 року і може завдати удару одразу з кількох напрямків.

Фото українських військових: фейсбук Міноборони України

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY