detector.media
28.01.2022 19:35
Іноземні ЗМІ помилково повідомили про «переговори України з сепаратистами»
Іноземні ЗМІ помилково повідомили про «переговори України з сепаратистами»
Насправді ж ідеться просто про зустріч Тристоронньої контактної групи, на яку російська делегація зазвичай бере з собою представників бойовиків, каже Денис Казанський.

Частина іноземних ЗМІ перед зустріччю радників «нормандського формату» 26 січня поширили неправдиву інформацію про «прямі переговори України з сепаратистами».

Зокрема, такі публікації вийшли у DW і інформагенції DPA.

Це повідомлення в ефірі «Радіо Донбас. Реалії» (проєкт «Радіо Свобода») спростував Денис Казанський, який є представником Донецька в українській делегації у Тристоронній контактній групі.

Цю інформацію він назвав «перекрученою та безпідставною» і припустив помилковий переклад.  

«Це абсолютно перекручена інформація, де хтось щось не так переклав, почув і наплутав. І пишеться просто про зустріч ТКГ, де присутні представники "ОРДЛО" у складі російської делегації. З ними ці переговори йдуть уже 8 років. Є інший майданчик, "нормандський формат", і там інші учасники, і там не може бути жодних переговорів з бойовиками, прокоментував пан Казанський. Те, що я побачив у ЗМІ, — абсолютно дивне і відверто безграмотне формулювання. "Прямі переговори з сепаратистами". Кого з ким? На ТКГ, де присутні Україна, ОБСЄ і Росія, Росія і так приводить з собою представників "ОРДО" і "ОРЛО". Якихось додаткових майданчиків для зустрічей не створювалося».

Голова Офісу президента України Володимира Зеленського Андрій Єрмак заявив, що жодних попередніх умов для зустрічі в «нормандському форматі» Україні не озвучували. Після зустрічі радників пан Єрмак повідомив, що переговори можна вважати «реанімацією "нормандського формату"».

Фото Дениса Казанського: «Радіо Свобода»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY