detector.media
28.01.2022 18:12
Зеленський назвав помилкою евакуацію персоналу західних посольств: «Україна не Титанік»
Зеленський назвав помилкою евакуацію персоналу західних посольств: «Україна не Титанік»
Володимир Зеленський: Я вважаю, що посольські робітники повинні бути тут, це капітани дипломатії, а капітани йдуть останніми з корабля.

У п'ятницю, 28 січня, президент Володимир Зеленський під час зустрічі з іноземними журналістами заявив, що рішення США, Великої Британії та низки інших держав евакуювати з України частину працівників посольств є помилкою.

«Не маю права назвати це помилкою урядів поважних держав, але вважаю, що це помилка для нас, для Україні. Нас запевнили, що всі працівники не першого рівня, я так не вважаю, у такій ситуації – всі першого рівня. Вони повинні бути на місці. Навіть в Маріуполі, де контактна лінія, греки нікого не забрали зі свого представництва», – сказав президент.

Зеленський вважає, що посольські робітники повинні бути в Україні, адже вони – капітани дипломатії: «А капітани, як відомо, йдуть останніми з корабля. Ми – не Титанік».

24 січня 2022 року Держдепартамент США на тлі повідомлень про можливе вторгнення Росії дав дозвіл на добровільний від’їзд американських держслужбовців з Києва та наказав виїхати членам їхніх родин.  

Рішення Держдепу ухвалено в якості перестороги через постійні зусилля Росії з дестабілізації країни та підриву безпеки громадян України й інших осіб, які відвідують Україну або проживають в Україні.

24 січня Велика Британія відкликала частину працівників посольства з Києва, саме ж посольство залишається відкритим.

МЗС України назвало рішення США та Великої Британії передчасним.

Посол Естонії в Україні Каймо Кууск заявив, що Таллінн не вивозитиме працівників свого посольства. За словами Кууска, не можна дозволяти себе залякувати: «Це і є мета Москви».

Фото: пресслужба президента України

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY