detector.media
28.01.2022 17:35
Зеленський провів зустріч з іноземними журналістами (ВІДЕО)
Зеленський провів зустріч з іноземними журналістами (ВІДЕО)
Зустріч тривала більше години.

У п'ятницю, 28 січня, президент України Володимир Зеленський на тлі посилення російської ескалації провів зустріч з представниками іноземних ЗМІ.

Спілкування транслювалось онлайн на офіційній фейсбук-сторінці ОП. Трансляція англійською мовою була доступна за посиланням.

27 січня відбулась телефонна розмова між президентами Джо Байденом та Володимиром Зеленським. Президент США підтвердив готовність Вашингтону та союзників відреагувати, якщо Росія піде на нове вторгнення до України.

Телеканал CNN із посиланням на анонімного високопоставленого українського чиновника повідомив, що розмова Байдена та Зеленського пройшла «не дуже гладко». Байден нібито заявив, що «російське вторгнення тепер практично неминуче станеться» і нібито додав, що Україна не отримає значно більшої військової допомоги.

У відповідь Зеленський нібито наполягав, що загроза від Росії «небезпечна, але неоднозначна» і немає впевненості, що напад буде.

Речниця Ради національної безпеки Емілі Хорн назвали ці повідомлення ЗМІ неправдивими. Окремо Хорн заявила, що Байден говорив про «реальну ймовірність», а не «неминучість» російського вторгнення.

Спікер ОП Михайло Подоляк у коментарі LIGA.net спростував повідомлення американського телеканалу: «Анонімні джерела в абсолютній більшості випадків – просто чиїсь банальні вигадки замість реальних новин. Так і цього разу».

Фото: пресслужба президента України

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY