detector.media
28.01.2022 12:43
Посольство України в Чорногорії закликало державну службу RTCG видалити новину із проросійською пропагандою
Посольство України в Чорногорії закликало державну службу RTCG видалити новину із проросійською пропагандою
Також від сайту державного мовника вимагають спростування недостовірної інформації.

Посольство України в Чорногорії закликало державного телерадіомовника RTCG зняти зі сайту новину, яка легітимізує проросійське угрупування терористів на Донбасі.

«У момент найбільшої загрози Росії напасти на Україну ми буквально приголомшені публікацією чорногорської державної служби RTCG, яка легітимізує сепаратистське угруповання на тимчасово окупованих територіях на сході України.

Закликаємо RTCG якнайшвидше видалити цю провокаційну публікацію та не допустити в майбутньому розповсюдження інформації, яка не відповідає офіційній позиції Чорногорії щодо територіальної цілісності України та міжнародного права. Ми закликаємо RTCG більше не створювати такі жахливі ситуації. Також вимагаємо права публічно спростовувати неправдиву інформацію», – йдеться в заяві посольства.

Нагадаємо, що сайт державної телекомпанії Чорногорії RTCG повідомив про нібито «напад України» на окуповані проросійськими терористами регіони Донбасу, посилаючись на заяви самих бойовиків. При цьому в новині немає жодної згадки про те, що терористів підтримує та озброює Росія, і вона ж концентрує свої військові сили на кордонах із Україною, створюючи напруження в регіоні. Немає також пояснення, що так звана «ЛНР» є російським квазіутворенням. Водночас новина повторює тези російської пропаганди, що «напруження в регіоні підігріває НАТО».

Ілюстрація: facebook.com/PortalRTCG

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY