detector.media
28.01.2022 12:30
Білий дім спростував повідомлення щодо заяви Байдена про «неминуче вторгнення» Росії
Білий дім спростував повідомлення щодо заяви Байдена про «неминуче вторгнення» Росії
Білий дім: Повідомлення ЗМІ щодо слів Байдена є цілком хибними.

Білий дім спростував повідомлення ЗМІ щодо заяви президента Джо Байдена у розмові з Володимиром Зеленським про «неминуче вторгнення» Росії до України.

Речниця Ради національної безпеки Емілі Хорн назвала ці повідомлення ЗМІ неправдивими. За словами Хорн, мова йде про «реальну ймовірність», а не «неминучість».

«Це неправда. Президент Байден заявив, що існує реальна можливість того, що росіяни можуть вторгнутися в Україну в лютому. Раніше він заявляв про це публічно, і ми попереджали про це протягом кількох місяців. Повідомлення про щось більше або відмінне від цього є цілком хибними», – написала Хорн у твіттері.

This is not true. President Biden said that there is a distinct possibility that the Russians could invade Ukraine in February. He has previously said this publicly & we have been warning about this for months. Reports of anything more or different than that are completely false. https://t.co/chkFOhwWHn

— Emily Horne (@emilyhorne46) January 27, 2022

27 січня відбулась телефонна розмова між президентами Джо Байденом та Володимиром Зеленським. Президент США підтвердив готовність Вашингтону та союзників відреагувати, якщо Росія піде на нове вторгнення до України.

Телеканал CNN з посиланням на високопоставленого українського чиновника повідомив, що Байден у розмові із Зеленським нібито заявив, що «російське вторгнення практично неминуче станеться».

Спікер ОП Михайло Подоляк у коментарі LIGA.net спростував повідомлення американського телеканалу: «Анонімні джерела в абсолютній більшості випадків – просто чиїсь банальні вигадки замість реальних новин. Так і цього разу».

Фото: The White House/Facebook

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY