detector.media
28.01.2022 11:15
Резніков: Кількість російських військ біля кордону України співмірна з цифрами минулої весни
Резніков: Кількість російських військ біля кордону України співмірна з цифрами минулої весни
Олексій Резніков: Наразі біля кордонів України розміщені близько 130 тисяч російських військових, і ця цифра є співмірною з показниками квітня 2021 року (на фото – військовослужбовці армії РФ).

Міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що кількість російських військових біля кордонів України співмірна з цифрами минулої весни.

За словами Резнікова, наразі біля кордонів України розміщені близько 130 тисяч російських військових, і ця цифра є співмірною з показниками квітня 2021 року.

«На початку грудня ми спостерігали за 41 батальйонними тактичними групами та іншими підрозділами російської армії, які нараховували 94 тисяч осіб. З авіаційною та морською компонентою це було близько 110 тисяч. Зараз ми спостерігаємо за частинами, які нараховують близько 112 тисяч осіб, а з морською та авіаційною компонентою це близько 130 тисяч осіб», – цитує Резнікова «Радіо Свобода».

Очільник Міноборони додав, що в квітні 2021 року акумульований Росією бойовий компонент складав 126 тисяч людей.

«Отже, кількість тоді і зараз співмірна. Неспівмірна реакція. Також відзначу, що Росія стягнула на 300 танків більше, ніж навесні. Але кількість сучасних протитанкових засобів, які сьогодні є в наших військових – це і "Стугна", і "Корсар", Javelin і NLAW, на порядок більша, ніж кількість потенційних мішеней», – заявив міністр.

Він додав, що не може озвучити точну цифру отриманої військової допомоги, але назвав її «більш оптимістичною», ніж поширені в медіа дані.

В 2014 році Росія окупувала Крим та інспірувала виступ сепаратистів в Луганській і Донецькій областях, створивши терористичні утворення «ДНР» та «ЛНР». У 2014 і 2015 роках відбулося пряме військове вторгнення армії РФ на територію України з метою військової допомоги бойовикам Донбасу.

1 листопада 2021 року видання Politico оприлюднило нові супутникові фотографії, які, за його даними, підтверджують повідомлення The Washington Post від 30 жовтня про те, що Росія знову накопичує війська і військову техніку на кордоні з Україною. Навесні 2021 року Росія вже демонстративно стягувала велику кількість військовослужбовців та техніки до кордонів України, називаючи це «навчаннями».

4 грудня видання Bild з посиланням на джерела у західних розвідках опублікувало мапу, згідно з якою ймовірний напад Росії на Україну планується в три етапи на початку 2022 року з метою захоплення до двох третин території, включаючи Київ.

Голова Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов заявив, що Росія готує масштабну військову операцію проти України на кінець січня – початок лютого 2022 року і може завдати удару одразу з кількох напрямків.

У січні 2022 року Велика Британія на тлі російської ескалації почала поставляти ЗСУ оборонне озброєння – високоточні протитанкові комплекси NLAW.

Фото: Минобороны России/Facebook

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY