detector.media
27.01.2022 13:06
Українську стрічку «Терикони» номіновано на Berlinale Documentary Award
Українську стрічку «Терикони» номіновано на Berlinale Documentary Award
У 2021 році фільм став учасником секції Work in Progress Міжнародного кінофестивалю у Карлових Варах та отримав приз у секції Work in Progress Одеського міжнародного кінофестивалю.

Українську документальну стрічку «Терикони» режисера Тараса Томенка номіновано на Berlinale Documentary Award, повідомляє Держкіно. Фільм також бере участь в конкурсній секції Generation 72-го Берлінського кінофестивалю.

Цьогоріч на нагороду за найкращу документальну стрічку Berlinale Documentary Award претендують 18 стрічок із секцій Berlinale Special, Encounters, Panorama, Forum та Generation. Переможець отримає 40 тисяч євро, церемонія нагородження відбудеться 16 лютого 2022 року в Berlinale Palast.

Головна героїня стрічки «Терикони» – 15-річна Настя, у неї посттравматичний синдром. Дівчина живе в шахтарському містечку Торецьк на лінії розмежування. Майже кожного дня тут відбуваються обстріли. У 2015 році, в новорічну ніч, три снаряди зруйнували будинок Насті. Від світу дівчина ховається у віртуальній реальності: вона живе музикою з інтернету та набирається надії з мережі. Школа, в яку зрідка ходить Настя, знаходиться на відстані 800 метрів від позицій терористів і неодноразово ставала мішенню російських військ.

У 2021 році фільм «Терикони» став учасником секції Work in Progress Міжнародного кінофестивалю у Карлових Варах та отримав приз у секції Work in Progress Одеського міжнародного кінофестивалю.

Проєкт фільму «Терикони» став одним із переможців Десятого конкурсного відбору Держкіно. Над виробництвом фільму працював продюсерський центр «ІнсайтМедіа».

72-й Берлінський кінофестиваль пройде з 10 до 20 лютого 2022 року.

У 2001 році Тарас Томенко отримав нагороду Best short film програми Panorama 51-го Берлінського кінофестивалю за стрічку «Тир».

Фото: Держкіно

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY