detector.media
26.01.2022 18:20
Партія Путіна закликає російську владу надати зброю донецьким і луганським бойовикам
Партія Путіна закликає російську владу надати зброю донецьким і луганським бойовикам
Партія «Єдина Росія» хоче посилити незаконні угруповання бойовиків на Донбасі, яких російська пропаганда налаштовує проти України.

Партія «Єдина Росія», лідером якої є Володимир Путін, просить надати зброю бойовикам, котрі проголосили так звані республіки на окупованій частині Луганської та Донецької областей України. 

Про це у своєму зверненні в ефірі телеканалу «Росія 24» заявив секретар генради «Єдиної Росії», перший заступник голови Ради Федерації Андрій Турчак.

Зокрема, він сказав: «Росія має надати "Луганській та Донецькій народним республікам" необхідну допомогу у вигляді поставок окремих видів озброєнь для підвищення їхньої обороноздатності».

Також Андрій Турчак повідомив, що в «Єдиній Росії» з тривогою ставляться до «накачування» України летальною зброєю. Її, як він запевнив телеглядачів, «постачають практично всі провідні країни НАТО у дуже значних масштабах».

Тим часом Служба безпеки України продовжує виявляти факти незаконного постачання зброї донецьким і луганським бойовикам. Як ідеться у повідомленні СБУ від 26 січня, вилучено засоби ураження російського виробництва. Це протипіхотні міни, заборонені Оттавською конвенцією 1997 року. Також конфісковано реактивні вогнемети «Шмель», вибуховий комплекс «Охота».

Нагадаємо, ще у вересні в інтернет-ЗМІ на окупованих територіях Донбасу з'явився новий наратив про «самопроголошену Україну». Також підконтрольні незаконним угрупованням бойовиків ЗМІ культивують розчарування, страх і ненависть місцевих жителів до власної країни.

Як стало відомо, НАТО не буде розміщувати свої війська в Україні на тлі зростання агресії з боку Росії.

Президент США Джо Байден заявив, що застосує персональні санкції проти президента Росії Володимира Путіна в разі вторгнення в Україну.

На тлі загрози нового вторгнення Росії в Україну Литва, Естонія, Латвія та інші країни висловили готовність передати Україні зброю. Зокрема, йдеться про ракетні комплекси Javelin, зенітно-ракетні комплекси Stinger та гаубиці. Німеччина блокує почання в Україну зброї.

Фото: методичні матеріали «ЛНР»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY