detector.media
26.01.2022 15:03
Нацрада перевірить канал з Київської області через відсутність мовлення
Нацрада перевірить канал з Київської області через відсутність мовлення
Перевірка стосуватиметься каналу «Грант».

Національна рада України з питань телебачення та радіомовлення призначила позапланову перевірку ТОВ ТРК «Грант» (логотип «Грант»), смт Ставище Київської області. Таке рішення регулятор прийняв на засіданні 26 січня.

Моніторинг Нацради зафіксував , що ліцензіат не здійснює ефірного мовлення за вказаними в його ліцензії технічними параметрами. Відповідно до умов програмної концепції компанія має мовити цілодобово.

Перевірка має відбутися у період із 11 по 25 лютого цього року.

Нагадаємо, у травні минулого року згаданий канал  отримав попередження через відсутність мовлення. Тоді під час засідання представник компанії Андрій Соломаха звернув увагу на те, що компанія не мовила в аналогу: «Зараз аналагове мовлення великих каналів відключено, аналог навіть у Ставищі ніхто не має змоги дивитись, але через заборону конкурсу, отримати цифрову ліцензію або переоформити немає можливості. Немає сенсу інвестувати у канал, який ніхто не бачить». Допоки не затверджена методика переоформлення аналогових ліцензій на цифрові вирішити це питання немає змоги. Новий власник ТОВ ТРК «Грант» Микола Леменчук придбав канал наприкінці 2021 року. За словами Андрія Соломахи, власник близький до медіагрупи «Правда ТУТ» і є партнером Івана Гришина.

Ілюстрація: скріншот

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY