detector.media
26.01.2022 17:01
Уряд передав Довженко-Центр у сферу управління Держкіно
Уряд передав Довженко-Центр у сферу управління Держкіно
Уряд доручив Держкіно у тримісячний термін затвердити стратегічний план розвитку Довженко-Центру.

Кабінет міністрів України передав державне підприємство «Національний центр Олександра Довженка» у сферу управління Державного агентства з питань кіно.

Як повідомляє «Інтерфакс-Україна», відповідне рішення уряд ухвалив у середу, 26 січня.

До цього цілісний майновий комплекс державного підприємства «Національний центр Олександра Довженка» перебував у сфері управління Міністерства культури та інформаційної політики.

Держкіно доручено у тримісячний термін затвердити стратегічний план розвитку держпідприємства. У постанові уряду наголошується, що метою ухвалення рішення є ефективне управління об'єктами державної власності, а також сприяння належному виконанню завдань, покладених на Держкіно.

Які проблеми має вирішити передача і що стане її результатом – наразі невідомо.

У Довженко-Центрі перед засіданням уряду зазначили, що Мінкульт не доводив до  колективу жодних перспектив або «дорожніх карт» у питанні передачі установи до Держкіно.

«Думка колективу та керівництва не були враховані. Ефективність рішення про передачу до Держкіно можна буде оцінити, на жаль, через якийсь час. Залежатиме вона насамперед від того, наскільки буде врахована думка Довженко-Центру як професіонала у сфері збереження, дослідження та популяризації кінематографу», – повідомив Центр у фейсбуці.

Довженко-Центр – державний фонд фільмів, в якому зберігається понад 6 000 художніх, документальних і анімаційних українських і зарубіжних фільмів. У структурі Центру є Кіноархів, кінолабораторія, Музей кіно, Фільмофонд і медіатека

15 квітня 2021 року конкурсна комісія обрала головою Довженко-центру Олену Гончарук, раніше вона працювала директоркою Музею кіно в «Національному центрі Олександра Довженка». Гончарук була тією кандидаткою, яку висував колектив Центру.  

У березні 2021 року колектив Довженко-Центру надіслав листа прем'єр-міністру Денису Шмигалю, міністру культури та інформаційної політики Олександру Ткаченку через можливе переведення установи в управління Держкіно. В установі тоді заявили, що переведення Центру в сферу управління Держкіно є вкрай негативним.

Фото: пресслужба Кабінету міністрів України

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY