detector.media
25.01.2022 18:26
«Журналістка» Олена Бойко оскаржила вирок суду про сепаратизм
«Журналістка» Олена Бойко оскаржила вирок суду про сепаратизм
Активістка антиукраїнського руху «Галицький яструб» уже не має відбувати покарання через посягання на територіальну цілісність України. Однак подала апеляційну скаргу.

У Львові триває судовий процес щодо антиукраїнської діячки Олени Бойко, яка називає себе «журналісткою». Про це повідомляє Zaxid.net.

Олена Бойко оскаржує вирок Галицького райсуду Львова, яким її визнали винною у посяганні на територіальну цілісність України. Вона подала заяву до Львівського апеляційного суду.

1 грудня 2022 року Галицький районний суд Львова призначив Бойко відбування терміну протягом двох років та трьох місяців. Вона вже не має відбувати покарання. Активістка вийшла на волю достроково, за «законом Савченко», за яким один день попереднього ув’язнення рахується як два дні.

Олена Бойко (справжнє прізвище – Віщур) відома критикою української влади та заявами на підтримку незаконних угруповань бойовиків на Донбасі.

В березні 2016 року вона виїхала до Росії та брала участь у телеефірах у ролі експертки.

Як зазначає Zaxid.net, до переїзду до Росії Олена Бойко була активною авторкою сайту сепаратистського руху «Галицький яструб», де публікувалися матеріали антиукраїнського спрямування.

У грудні 2018 року Преображенський суд Москви визнав Олену Бойко винною в порушенні правил перебування на території РФ. На думку суду, вона незаконно перебувала в Росії з літа 2016 року. Суд оштрафував її на 5 тисяч рублів та ухвалив рішення про видворення за межі РФ.

16 січня 2019 року Олена Бойко прибула до України. Наступного дня стало відомо, що її затримала СБУ.

Фото: сайт «Цікавий Львів»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY