detector.media
25.01.2022 13:07
Резніков: Зараз немає підстав очікувати на повномасштабне вторгнення Росії
Резніков: Зараз немає підстав очікувати на повномасштабне вторгнення Росії
Олексій Резніков: Росія не сформувала ударного угруповання, яке б могло таке вторгнення здійснити.

Міністр оборони України Олексій Резніков у вівторок, 25 січня, заявив, що зараз немає підстав очікувати на повномасштабне вторгнення Росії.

За словами Резнікова, Росія не сформувала ударного угруповання, яке б могло таке вторгнення здійснити.

«Станом на сьогодні ситуація в світі не змінилася. Агресія триває. Війна триває. Але підстав вважати, що відбудеться відкрите вторгнення через кордони з боку Росії, станом на сьогодні немає. Російські збройні сили не створили ударного угруповання, яке спроможне було би здійснити силове вторгнення в Україну», – цитує Резнікова ВВС News Україна.

В 2014 році Росія окупувала Крим та інспірувала виступ сепаратистів в Луганській і Донецькій областях, створивши терористичні утворення «ДНР» та «ЛНР». У 2014 і 2015 роках відбулося пряме військове вторгнення армії РФ на територію України з метою військової допомоги бойовикам Донбасу.

1 листопада 2021 року видання Politico оприлюднило нові супутникові фотографії, які, за його даними, підтверджують повідомлення The Washington Post від 30 жовтня про те, що Росія знову накопичує війська і військову техніку на кордоні з Україною. Навесні 2021 року Росія вже демонстративно стягувала велику кількість військовослужбовців та техніки до кордонів України, називаючи це «навчаннями».

4 грудня видання Bild з посиланням на джерела у західних розвідках опублікувало мапу, згідно з якою ймовірний напад Росії на Україну планується в три етапи на початку 2022 року з метою захоплення до двох третин території, включаючи Київ.

Голова Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов заявив, що Росія готує масштабну військову операцію проти України на кінець січня – початок лютого 2022 року і може завдати удару одразу з кількох напрямків.

24 січня 2022 року Держдепартамент США на тлі повідомлень про можливе вторгнення Росії дав дозвіл на добровільний від’їзд американських держслужбовців з Києва та наказав виїхати членам їхніх родин.  

Рішення Держдепу ухвалено в якості перестороги через постійні зусилля Росії з дестабілізації країни та підриву безпеки громадян України й інших осіб, які відвідують Україну або проживають в Україні.

МЗС України назвало рішення Держдепу США передчасним та проявом надмірної перестороги.

24 січня Велика Британія також відкликала частину працівників посольства з Києва, саме ж посольство залишається відкритим.  

Євросоюз не бачить причин для евакуації сімей дипломатів або співробітників свого представництва з України.

Фото: пресслужба Міноборони України

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY