detector.media
24.01.2022 21:15
У МЗС України уточнили інформацію про наміри евакуювати з України співробітників посольств
У МЗС України уточнили інформацію про наміри евакуювати з України співробітників посольств
Представництва НАТО, Європейського Союзу, ОБСЄ, Ради Європи і ООН точно залишаються. І не лише вони.

У МЗС України прокоментували повідомлення ЗМІ про подальшу роботу іноземних дипломатичних представництв і міжнародних організацій в Україні.

«Станом на 24 січня лише чотири держави повідомили МЗС України про наміри здійснити евакуацію членів родин і частини співробітників або дозволити їм добровільно залишити українську територію,  йдеться на сайті відомства. - Це США, Велика Британія, Австралія та Німеччина».

Решта держав, Європейський Союз, ОБСЄ, Рада Європи, ООН, НАТО та представництва інших міжнародних і регіональних організацій інформують МЗС про відсутність на цьому етапі планів здійснювати евакуацію або скорочення персоналу.

«Важливо, що такої позиції дотримуються і ті країни, дипломатичні представництва яких розташовані в регіонах нашої держави, які межують з територією Російської Федерації», – йдеться у повідомленні.

Загалом на території України діє 129 посольств та консульських установ іноземних держав, а також представництв міжнародних організацій.

Також в МЗС закликали до поміркованого висвітлення ситуації: «Нині надзвичайно важливо уникати кроків, які можуть бути використані в інформаційному просторі задля посилення напруги в суспільстві, дестабілізації економічної та фінансової ситуації нашої держави».

Нагадаємо, наміри США щодо евакуації співробітників посольств у МЗС України назвали передчасним кроком.

Логічним рішенням вважають такі заходи в Офісі президента Володимира Зеленського. Радник голови ОП Михайло Подоляк нагадав, що якби Держдепартамент США не зробив цього, то зіткнувся б із критикою всередині країни.

«Не потрібно ті чи інші внутрішні управлінські рішення урядів країн-партнерів перетворювати на будь-які "тривожні сигнали". Рішення США не вносить серйозних змін у роботу американських диппредставництв, рівень взаємодії та ефективності залишиться незмінним», – сказав Подоляк.

Фото: 5 канал

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY