detector.media
24.01.2022 17:43
Керівник компанії-провайдера незаконно транслювала українські канали – кіберполіція
Керівник компанії-провайдера незаконно транслювала українські канали – кіберполіція
На абонентській платі компанія заробляла близько 400 тисяч гривень на місяць.

Керівника компанії-провайдера на Кіровоградщині викрили у незаконній трансляції українських телеканалів. Про це повідомив відділ протидії кіберзлочинам у Кіровоградській області.

Окрім Департаменту кіберполіції, розслідування веде слідче управління поліції області за участі процесуального керівництва обласної прокуратури.

Як вони встановили, керівниця «використовувала своє службове становище та наявне на підприємстві обладнання й незаконно транслювала українські телеканали».

За цією інформацією передплата на такі послуги коштувала 95 гривень на місяць. Скористалося послугами майже чотири тисячі глядачів.

Прибутки компанії за трансляцію становили близько чотирьохсот тисяч гривень на місяць.

«Незаконна ретрансляція призвела до порушення авторських прав одного з найбільших медіахолдингів України у значному розмірі. Сума завданих збитків встановлюється», — йдеться у повідомленні поліції.

В офісі компанії провели обшук та вилучили частину техніки й документів. Речові докази направлено на проведення експертних досліджень.

Триває розслідування у кримінальному провадженні, розпочатому за частиною 3 статті 176 (порушення авторського права і суміжних прав) Кримінального кодексу України. Цей злочин передбачає позбавлення волі на строк до шести років. Як повідомляється, розслідування триває.

У листопаді 2021 року на Кіровоградщині уже був подібний прецедент із місцевим провайдером,але тоді абонплата була більшою — 110 грн. Відомо, що тоді компанії вдалося залучити тисячу передплатників.

«Детектор медіа» звернувся до фахівців із протидії піратству. Невдовзі сподіваємося опублікувати подробиці.

Фото: сайт Нацполіції

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY