detector.media
24.01.2022 17:35
Справа Шеремета: суд залишив Антоненка і Кузьменко під нічним домашнім арештом
Справа Шеремета: суд залишив Антоненка і Кузьменко під нічним домашнім арештом
Адвокати Андрія Антоненка і Юлії Кузьменко просили змінити запобіжний захід на особисте зобовʼязання.

У понеділок, 24 січня, Шевченківський райсуд Києва відхилив клопотання захисту  Андрія Антоненка і Юлії Кузьменко щодо зміни запобіжного заходу фігурантам справи про вбивство Павла Шеремета.

«Суд ухвалив: клопотання захисника Кругового про зміну запобіжного заходу Антоненку з домашнього арешту на особисте зобов’язання – залишити без задоволення. Клопотання захисника Безпалого про зміну запобіжного заходу Кузьменко з домашнього арешту на особисте зобов’язання – залишити без задоволення», – цитує суддю Оксану Голуб «Укрінформ».

Також суд залишив без задоволення клопотання захисника Юлії Кузьменко Тараса Безпалого на надання тимчасового доступу до низки документів, які є у володінні Офісу генерального прокурора, Адміністрації Державної прикордонної служби та Київського науково-дослідного інституту судових експертиз. 

Під час засідання також було досліджено частину доказів сторони захисту щодо ще однієї обвинуваченої у цій справі – Яни Дугарь. Після цього суд відклав розгляд цієї справи до 9 лютого на 15:00.

24 грудня 2021 року суд продовжив Андрію Антоненку та Юлії Кузьменко нічний домашній арешт з 23:00 до 6:00 на два місяці, до 24 лютого 2022 року. Яні Дугарь продовжено термін дії зобов'язань. Також суд дозволив зняти з Антоненка електронний браслет.

Журналіст Павло Шеремет загинув 20 липня 2016 року внаслідок вибуху автомобіля в центрі Києва. 12 грудня 2019 року Нацполіція затримала і за згодою ГПУ оголосила підозру трьом фігурантам справи про вбивство Шеремета: лікарці й волонтерці Юлії Кузьменко, музиканту та ветерану АТО Андрію Антоненку, військовій медсестрі Яні Дугарь.  

За результатами проведених експертиз відеозаписів із камер спостереження та відстеження телефонів слідство припустило, що вибухівку закладала Юлія Кузьменко, разом з нею був Андрій Антоненко, а Яна Дугарь фотографувала місце розташування камер на мобільний телефон поруч із місцем злочину незадовго до вбивства Павла Шеремета. 

Усі фігуранти заперечують свою причетність до злочину та вважають переслідування політичним. Громадськість також розкритикувала припущення слідства.

Яна Дугарь, згідно з рішенням суду від 26 травня 2020 року, звільнена під заставу з особистим зобов'язанням носити електронний браслет і перебувати в районі, в якому розміщена її військова частина.

4 серпня 2021 року суд змінив запобіжний захід Юлії Кузьменко на нічний домашній арешт та дозволив зняти електронний браслет.

30 квітня 2021 року Шевченківський районний суд міста Києва змінив запобіжний захід для Андрія Антоненка із тримання під вартою на цілодобовий домашній арешт. 27 вересня суд змінив запобіжний захід для нього із цілодобового на нічний домашній арешт. 

Архівне фото: Watchers/Free Riff/Facebook

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY