detector.media
24.01.2022 15:37
ДБР заявило, що Порошенко не здав закордонний паспорт на вимогу суду
ДБР заявило, що Порошенко не здав закордонний паспорт на вимогу суду
Нардеп, своєю чергою, звинувачує владу в тому, що йому заважають проводити закордонні зустрічі.

Державне бюро розслідувань заявило, що народний депутат, лідер «Європейської солідарності» Петро Порошенко не здав закордонний паспорт, як того вимагає рішення суду про запобіжний захід у справі про держзраду.

«Підозрюваний Порошенко Петро Олексійович зобов’язаний здати свої закордонні паспорти до відповідних органів державної влади, що виключає можливість виїзду за межі України, однак до теперішнього часу даний обов’язок підозрюваний не виконав», – йдеться в повідомленні ДБР.

Напередодні Порошенко заявив, що виїзд з України йому блокує нібито особисто президент Володимир Зеленський, а не суд.

«Особисте зобов’язання, яке на мене наклав суд, не забороняє закордонні відрядження, потрібен лише дозвіл слідчих. Але особисто Зеленський дав вказівку заблокувати мені виїзд з України і зірвати всі мої міжнародні зустрічі», – вважає нардеп.

20 грудня 2021 року Порошенку повідомили про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 111 (державна зрада) та ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 258-3 (сприяння діяльності терористичної організації) КК України.

19 січня 2022 року Печерський районний суд Києва обрав Порошенку запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання та поклав обов’язки, зокрема, здати свій паспорт (паспорти) для виїзду за кордон та інші документи, що дають право на виїзд та в’їзд в Україну. Офіс генпрокурора оскаржив це рішення суду.

Фото: «Фокус»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY