detector.media
24.01.2022 14:16
Зеленський у понеділок скликає засідання РНБО
Зеленський у понеділок скликає засідання РНБО
На засіданні будуть розглядати заходи із забезпечення національної безпеки від внутрішніх та зовнішніх загроз.

У понеділок, 24 січня, президент Володимир Зеленський збирає засідання Ради національної безпеки й оборони, повідомляє апарат Радбезу.

Засідання почнеться о 17:00 в Офісі президента, Радбез збереться на тлі стягування російських військ до кордонів України та дозволу низки країн Заходу на від’їзд дипломатів та членів їхніх родин з України.

На засіданні будуть розглядати  заходи із забезпечення національної безпеки від внутрішніх та зовнішніх загроз; поточний стан справ в економіці, енергетиці, протидії пандемії коронавірусної хвороби тощо.

Орієнтовно о 18:30 відбудеться брифінг секретаря РНБО Олексія Данілова.

22 січня МЗС Великої Британії заявило про змову Кремля з метою встановити промосковську фігуру на чолі уряду України. Кандидатом від Кремля нібито має стати власник каналу «Наш» та лідер партії «Наші» Євгеній Мураєв. Сам Мураєв заперечив заяву Лондона та має намір судитись проти уряду Сполученого Королівства. 

У 2021 році на засіданнях РНБО України було ухвалено низку резонансних рішень, покликаних забезпечити інформаційну безпеку України.  

Читайте також: 

2 лютого РНБО схвалила рішення про запровадження санкцій проти народного депутата з фракції «ОПЗЖ» й соратника Віктора Медведчука Тараса Козака. Санкції, введені строком на п’ять років, передбачають блокування телеканалів «112 Україна», NewsOne та ZiK, власником яких є Козак. 3 лютого канали пулу Козака почали відключати з етеру.

19 лютого РНБО України запровадила санкції проти Віктора Медведчука, його дружини Оксани Марченко та низки громадян України та РФ. Санкції введені за статтею «фінансування тероризму».

23 березня президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО про запровадження санкцій щодо російських силовиків та низки пропагандистських сайтів РФ.

18 червня РНБО запровадила персональні санкції проти олігарха та медіавласника Дмитра Фірташа, а також бізнесмена Павла Фукса. 

Санкції проти Фірташа запроваджені через його участь у титановому бізнесі та через постачання сировини на військові підприємства Росії. Через міжнародну групу компаній Group DF Фірташ контролює медіагрупу «Inter Media Group» (до складу якої входить, зокрема, телеканал «Інтер»). 

20 серпня РНБО запровадила персональні санкції проти позафракційного нардепа Андрія Деркача, з яким пов'язанане ТОВ «Ера-медіа». Деркач вже знаходиться під санкціями США.

Також Радбез запровадив санкції проти засновника й головреда онлайн-видання Strana.ua Ігоря Гужви, проросійського блогера Анатолія Шарія та його дружини Ольги Шарій.  

Фото: пресслужба президента України 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY