detector.media
24.01.2022 11:08
«Перший Криворізький» запустив медіапроєкт «Історія Кривого Рогу»
«Перший Криворізький» запустив медіапроєкт «Історія Кривого Рогу»
Долучатись до наповнення сайту запрошують як істориків та краєзнавців, так і всіх інших мешканців міста.

Інформаційне агентство «Перший Криворізький» запустило beta-версію медіапроєкту «Історія Кривого Рогу», про що повідомило пресрелізом.

Запуск проєкту готувався протягом року. Головна мета — долучити місцевих мешканок та мешканців до створення історичного портрету Кривого Рогу та навколишніх сіл та селищ. 

Над основним масивом тексту працює журналістка Марія Пунтус.

«Коли читаю Маріїні статті, завжди співпереживаю героям, про яких вона пише. Скажімо, я не знала, що у 1941 році, коли Синиця (художник Григорій Синиця — ред.) жив неподалік від Бабиного Яру, він якось випадково опинився у натовпі, який нацисти вели на розстріл. Тоді один із наглядачів помітив видиму інвалідність Синиці і виштовхав на тротуар. Едуард Фукс та Микола Світальський, на честь яких названі вулиці у нашому місті, мали дещо спільне. Не буду спойлерити — читайте», — розповідає головна редакторка «Першого Криворізького» Софія Скиба.

На сайті проєкту є кілька розділів: тексти, фото, відео тощо, а також пошук за тегами.

Підрозділи сайту відзначають умовні періоди історії міста:

«Унікальність нашого історичного сайту в тому, що до його наповнення може долучитися будь-хто. Натиснувши кнопку "стати автором", історики, краєзнавці і любителі криворізької історії можуть написати статтю, завантажити фото чи відео на тему, яка цікавить. Окрім науково-популярних статей про історію міста, можна розповісти історію з життя — про свою родину або знайомих, додати старі фотографії. Такі історії не претендують на наукову оцінку, а просто допомагатимуть дізнатися більше одне про одного.

За допомогою кнопки "Локації" можна знайти інформацію про вулицю, будинок чи інший об’єкт на карті. Щотижня у розділі "Цікаві факти" будуть з’являтися міні-історії про Кривий Ріг», — пояснила Марія Пунтус.

Фото: history.1kr.ua

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY