detector.media
24.01.2022 10:01
Держдеп наказав вивезти з Києва родини працівників посольства США
Держдеп наказав вивезти з Києва родини працівників посольства США
Також уряд США закликає не подорожувати до України через небезпеку з боку Росії.

Державний департамент США 24 січня дав дозвіл на добровільний від’їзд американських держслужбовців з Києва та наказав виїхати членам їхніх родин. Про це повідомила пресслужба посольства США.

«Санкціонований від’їзд дає цим працівникам можливість поїхати, якщо вони бажають; їхній виїзд не є обов’язковим. Обов’язковий від’їзд для членів родин вимагає, щоб родини залишили країну. Статус розпорядження про від’їзд з посольства США буде переглянуто не пізніше ніж за 30 днів», – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що рішення Держдепу ухвалено в якості перестороги через постійні зусилля Росії з дестабілізації країни та підриву безпеки громадян України й інших осіб, які відвідують Україну або проживають в Україні.

«Крім того, Державний департамент оновив четвертий рівень небезпеки у нашій попередній офіційній пораді щодо подорожей в Україну: «Не подорожуйте через посилення загроз значних військових дій Росії проти України». Рекомендація щодо подорожей уже була на четвертому рівні – не подорожуйте через COVID-19», – додали в посольстві.

При цьому саме посольство продовжить працювати і заявляє, що готове до раптового зростання попиту на консульські послуги.

Раніше Держдеп звинуватив Кремль у спотворенні історичних фактів та створенні «фальшивих реальностей».

Фото: slovanskenoviny.sk

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY