detector.media
02.02.2022 16:31
Набір в онлайн-школу для студентів «Якісний дебют у журналістиці 2.0» триває до 5 лютого
Набір в онлайн-школу для студентів «Якісний дебют у журналістиці 2.0» триває до 5 лютого
Вже вдруге студентів дистанційно вчитимуть, як писати якісні тексти та йти до професії найкоротшим шляхом.

Громадська організація «Детектор медіа» запрошує взяти участь в онлайн-школі «Якісний дебют у журналістиці 2.0». Мета цього тренінгового курсу — дати мотивованим молодим людям, які прагнуть стати журналістами, базову практичну підготовку та менторську підтримку для створення повноцінного авторського матеріалу, що буде опублікований в авторитетному медіа.

Це вже друга школа, яку «Детектор медіа» організовує за цією концепцією, — перша відбулась навесні 2021 року. За програмою друга школа дещо відрізнятиметься від першої, зокрема, ми додамо тренінги, актуальні з огляду на загрозу російського вторгнення.

Взяти участь у тренінговому курсі можуть студенти медійних спеціальностей, які ще не мають досвіду роботи. Найстаранніші учні отримають запрошення на стажування.

Навчання відбуватиметься у Zoom у форматі чотирьох дво- або триденних модулів із проміжками у 2-3 тижні. Кожен модуль включатиме лекції, розбори домашніх завдань, онлайн-зустрічі з досвідченими журналістами/редакторами та з молодими, але вже успішними журналістами. Протягом навчання кожен учасник/-ця за допомогою ментора працюватиме над власним матеріалом в одному з трьох запропонованих текстових жанрів: репортаж, аналітична стаття або інтерв’ю.

Заявки на участь у тренінговому курсі можуть подавати студенти з усієї України (денної чи заочної форми навчання), які навчаються на спеціальностях, пов’язаних із медіа (журналістика, видавнича справа і редагування, медіакомунікації тощо).

Важливо: навчальна програма розрахована на початківців без досвіду в практичній журналістиці, але мотивованих та зацікавлених у здобутті медійного фаху.

Також важливо: якщо ви не студент(ка), на жаль, ми залишимо вашу заявку без розгляду.

Для участі у тренінговому курсі потрібно заповнити анкету до 5 лютого 2022 року включно.

Результати відбору будуть оголошені до 12 лютого 2022 року.

Участь у тренінговому курсі безкоштовна. Авторам найкращих матеріалів буде запропоновано пройти дистанційне місячне стажування в «Детекторі медіа» та виданнях-партнерах.

Автор курсу і ментор школи — Отар Довженко, головний редактор онлайн-видання «Детектор медіа» та керівник навчального напрямку ГО «Детектор медіа», який шість років (2012—2018) готував журналістів-початківців до входження у професію у Школі журналістики Українського католицького університету.

«Ми дуже задоволені результатами першої школи, — коментує Отар Довженко. — Вона дала нам змогу не тільки поділитися знаннями та важливою інформацією з молодими людьми, які прагнуть знайти своє місце в журналістиці, а й завести нових друзів та авторів. Деякі з переможців першої школи завдяки співпраці з нами знайшли роботу, і всі змогли поповнити своє резюме публікаціями, якими можна пишатися. Сподіваємось від другої школи не гірших результатів».

ГО «Детектор медіа» запустила «Школу якісних медіа» у 2018 році. Відтоді втілено масштабні навчальні проєкти для білоруських блогерів і журналістів, для українських відеоблогерів, для українських тележурналістів та для білоруських відеоблогерів. Раніше «Детектор медіа» розробив навчальні онлайн-курси для журналістів та для широкої аудиторії, зацікавленої у підвищенні свого рівня медійної грамотності.

Якщо у вас виникнуть запитання, звертайтесь до менеджера проєкту Сергія Кравчука serg.kravchuk.dm@gmail.com

Тренінговий курс здійснюється за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), що була надана через проєкт «Медійна програма в Україні», який виконується міжнародною організацією Internews. Ця програма зміцнює українські медіа та розширює доступ до якісної інформації.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY