detector.media
20.01.2022 16:50
Київрада закликає президента та Офіс генпрокурора припинити «політичне переслідування» Порошенка
Київрада закликає президента та Офіс генпрокурора припинити «політичне переслідування» Порошенка
Депутати «Слуги народу» та «ОПЗЖ» звернення не підтримали. Останні також поцікавились, чому в ньому немає нічого про Віктора Медведчука.

Депутати Київської міської ради ухвалили рішення звернутися до голів депутатських фракцій та груп у Верховній Раді, президента та Офісу генерального прокурора щодо «недопущення здійснення політичного переслідування лідера опозиції, п’ятого президента Петра Порошенка». Про це пише УП.

Так, проєкт рішення підтримали 62 нардепи від «Європейської солідарності», «Голосу», «Удару» та «Батьківщини», проти – шестеро.

Депутати від «Слуги народу» та «ОПЗЖ» заявили, що «не хочуть голосувати за одну особу». Крім того, як пише УП, представники «ОПЗЖ» поцікавилися, чому у цьому зверненні немає Віктора Медведчука.

У зверненні Київради заявляється, що Порошенка «необґрунтовано та політично вмотивовано» переслідують і це «може поглибити розкол у суспільстві та призвести до незворотних наслідків». Також депутати вважають, що справа проти Порошенка може зіграти на користь Росії. На завершення вони закликають «припинити переслідування» Порошенка.

Нагадаємо, що Петро Порошенко та Віктор Медведчук є підозрюваними у справі про держзраду через постачання вугілля з окупованих територій. Медведчук перебуває під домашнім арештом, а Порошенку 19 січня суд обрав запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання. Захист нардепа планує оскаржити це рішення суду. У ДБР також бачать підстави для оскарження.

Фото: facebook.com/alexeygoncharenko

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY