detector.media
20.01.2022 14:30
Нацрада видала дозволи на тимчасове мовлення «Дому» та «Радіо Дружківка» і скасувала дозволи «2+2», «Українського радіо» та «Армія FM»
Нацрада видала дозволи на тимчасове мовлення «Дому» та «Радіо Дружківка» і скасувала дозволи «2+2», «Українського радіо» та «Армія FM»
Дозволи видані та анульовані на прохання ліцензіатів.

Національна рада України з питань телебачення та радіомовлення видала нові дозволи на тимчасове мовлення на територіях із особливим режимом мовлення державному підприємству «Мультимедійна платформа іномовлення України» (логотип «Дом») з Києва і Східному центру комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю Дружківської міської ради (позивні «Радіо Дружківка») з Дружківки Донецької області. Такі рішення регулятор прийняв на засіданні 20 січня.

«Дом» транслюватиметься у цифровому стандарті DVB-T/Т2 на 40 ТВК у смт Станиці Луганській Щастинського району Луганської області. А «Радіо Дружківка» мовитиме на частоті 101,9 МГц у м. Покровську і на 100,5 МГц у м. Торецьку Донецької області. Дозволи на тимчасове мовлення цим двом компаніям видано терміном на 1 рік.

Також Нацрада задовольнила клопотання АТ «Національна суспільна телерадіокомпанія України» щодо анулювання дозволу на тимчасове мовлення «Українського радіо» на частоті 102,5 МГц у м. Попасній Луганської області. Ліцензіат далі мовитиме на частоті 89,9 МГц у смт Комишувасі, і програми «Українського радіо» транслюватимуться на значно більшу територію, у тому числі й охоплюватимуть м. Попасну та прилеглі до нього райони.

ТОВ «Гравіс-кіно» (логотип «2+2») у смт Комишувасі далі мовитиме на 41 ЦТВК у загальнонаціональній телевізійній мережі МХ-3. У зв’язку з цим компанія вирішила анулювати дозволи на тимчасове мовлення на 21 ТВК (стандарт DVB-T/Т2) у смт Комишувасі, а також у с. Бахмутівці, оскільки мовлення там відбувалося у синхронній одночастотній мережі.

Крім того, регулятор розглянув звернення Центральної телерадіостудії Міністерства оборони України (позивні «Армія FM – військове радіо») про анулювання дозволу на тимчасове мовлення на частоті 95,6 МГц у смт Комишувасі і задовольнив його.

Нагадаємо, у листопаді 2021 року регулятор поновив дозволи на тимчасове мовлення шістьом компаніям.

Ілюстрація: скріншот

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY