detector.media
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
20.01.2022 12:55
У січні Концерн РРТ готовий розпочати конкурс на МХ-7
У січні Концерн РРТ готовий розпочати конкурс на МХ-7
Концерн готує заявку до регулятора.

Концерн РРТ у січні звернеться до Національної ради України з питань телебачення та радіомовлення щодо оголошення конкурсу на мовлення в мультиплексі МХ-7. Про це йдеться у відповіді на запит «Детектора медіа» Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України (Держспецзв’язку).

Зараз Концерн РРТ проводить конкурсні процедури на закупівлю антенного та передавального обладнання, а також займається випробуванням супутникових каналів зв’язку. 11 жовтня 2021 року Кабінет міністрів своєю постановою затвердив умови надання державної гарантії для забезпечення виконання боргових зобов’язань за кредитом. А на 29 грудня 2021 року на підставі цієї постанови видана державна гарантія для забезпечення  виконання зобов’язань Концерну з погашення основної суми кредиту.

«Залучення бюджетних коштів для матеріально-технічного забезпечення побудови МХ-7 не передбачається. Державна гарантія надається Концерну РРТ для виконання боргових зобов’язань за запозиченням. Погашення кредиту та сплата за державну гарантію здійснюватиметься Концерном РРТ за рахунок власних коштів», – нагадує концерн.

Наразі Концерн РРТ уклав кредитний договір з «Укрексімбанком» щодо відкриття кредитної лінії на суму 490 мільйонів гривень.

Нагадаємо, Концерн радіомовлення, радіозв’язку та телебачення у січні 2022 року купив обладнання на 288,89 млн грн. Так, ТОВ «Науково-виробниче об’єднання "Ромсат"» отримає 155,10 млн грн за поставку та налагодження телевізійних передавачів стандарту DVB-T2 із вихідною потужністю 1кВт або більше (виробник Rohde & Schwarz, Німеччина). ТОВ «Терапро» отримає 96,82 млн грн за передавачі із вихідною потужністю менше 1кВт (виробник Vigintos Electronika, Литва).

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY