detector.media
19.01.2022 14:17
Суд відпустив Порошенка під особисте зобов'язання
Суд відпустив Порошенка під особисте зобов'язання
Прокуратура просила арештувати нардепа на два місяці з альтернативою застави в 1 млрд гривень.

Печерський районний суд Києва 19 січня обрав запобіжний захід народному депутату, лідеру партії «Європейська солідарність» Петру Порошенку у вигляді особистого зобов'язання на два місяці. Він має здати закордонний паспорт та з'являтись до суду, слідчих та прокуратури.

Прокуратура просила суд арештувати Порошенка на два місяці з альтернативою застави в 1 млрд гривень.

«Я вас вітаю, хоча ніхто з нас нічого не чув. Єдина фраза, яку ми почули – особисте збов’язання та відсутність будь-якого арешту», – сказав Порошенко після оголошення рішення суду.

Під час трансляції засідання слова судді не було чутно через мітингарів під будівлею суду та те, що ухвалу традиційно читали швидко та без мікрофону.

Нагадаємо, що 17 січня 2021 року Петро Порошенко літаком повернувся з Варшави. Під час проходження паспортного контролю до нього підійшов слідчий ДБР, який зачитав йому повістку про виклик до суду. Нардеп демонстративно його ігнорував. Слідчий наголосив, що політика не затримують, а чекають у суді.

У ДБР після цього заявили, що Порошенко відмовився від отримання процесуальних документів, а адвокати нібито втекли «шляхом створення штучного натовпу». З аеропорту Порошенко прибув до Печерського райсуду, де йому мали обрати запобіжний захід у справі про постачання вугілля з окупованих територій.

Адвокат Порошенка Ігор Головань заявив, що їхній підзахисний формально не є підозрюваним. Тоді суд оголосив перерву на кілька годин, щоб нардеп та його юристи ознайомились із відповідними документами. Близько 14:26 засідання поновилось, але зрештою ввечері було перенесено на 19 січня.

6 січня 2022 року Печерський районний суд підтримав клопотання прокурора щодо накладення арешту на майно Порошенка.

20 грудня 2021 року ДБР повідомило Порошенку про підозру в державній зраді та сприянні терористичним організаціям.

Підозра повідомлена в межах справи про схему постачання вугілля з тимчасово окупованих частин Донбасу на суму близько 1,5 мільярда гривень.

Фото: «Фокус»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY