detector.media
19.01.2022 14:00
Порошенко прибув на засідання суду з обрання йому запобіжного заходу
Порошенко прибув на засідання суду з обрання йому запобіжного заходу
Суд має оголосити рішення щодо обрання Порошенку запобіжного заходу у справі про держзраду.

П'ятий президент України, лідер «Європейської солідарності» Петро Порошенко прибув до Печерського райсуду Києва, повідомляє «Радіо Свобода».

Суд 19 січня має оголосити рішення щодо обрання Порошенку запобіжного заходу у справі про державну зраду і фінансування тероризму. Початок засідання запланований на 14:00.  

Перед прибуттям Порошенка біля будівлі суду сталися сутички між прихильниками п'ятого президента та правоохоронцями.

Нагадаємо, прокуратура просить заарештувати Порошенка з альтернативою застави 1 млрд грн, суд має оприлюднити рішення 19 січня після 14:00.

Порошенко виїхав із України 17 грудня 2021 року після того, як ДБР намагалося вручити йому повістку. Нардеп заявляв, що це була запланована поїздка, однак, за даними ДБР, квиток на літак він придбав ввечері того ж дня, вже після інциденту зі слідчими.

20 грудня 2021 року ДБР повідомило Порошенку про підозру в державній зраді та сприянні терористичним організаціям. Водночас підозру йому підписала не генеральна прокурорка Ірина Венедіктова, а її перший заступник. Захист Порошенка наголошує, що це незаконно, та акцентує на тому, що Венедіктова для цього пішла у відпустку на один день, 20 грудня.

Підозра повідомлена в межах справи про схему постачання вугілля з тимчасово окупованих частин Донбасу на суму близько 1,5 мільярда гривень.

Офіс генпрокурора погодив клопотання про арешт Порошенка з можливістю внесення застави у розмірі 1 мільярд гривень. Печерський суд 6 січня 2022 року арештував все майно нардепа.

17 січня 2022 року Порошенко повернувся до України.

Фото: «Радіо Свобода»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY