detector.media
18.01.2022 16:38
На 5 каналі покажуть прем'єру документального серіалу «Донбаський синдром»
На 5 каналі покажуть прем'єру документального серіалу «Донбаський синдром»
Проєкт став одним із минулорічних переможців конкурсу соціально вагомого контенту про єдину та різноманітну Україну Pitch UA-3.

На 5 каналі в березні 2022-го покажуть прем'єру документального серіалу «Донбаський синдром». Про це повідомляє пресслужба виробника стрічки – ТОВ «ВІАТЕЛ».

Серіал складатиметься з чотирьох епізодів у жанрі докреаліті. 

Головна героїня – Тетяна Марініна (Таран). Після початку війни на Донбасі вона впродовж кількох років очолювала службу психологічної реабілітації в головному військовому госпіталі Києва, а зараз має приватну практику і як волонтер продовжує працювати з ветеранами АТО/ООС та з їхніми сім’ями. Через її кабінет і серце пройшло більше тисячі пацієнтів, а двоє її синів з перших днів війни пішли служити добровольцями на Донбас.

Автор проєкту та режисер – Сергій Волков. Зйомки тривали з 2017 року, найбільш активно – останні пів року, зокрема у зоні ООС та у Києві.

«У кожній серії ми покажемо реальні історії людей, які пережили психологічні травми внаслідок війни на Донбасі. Це не лише військові, а й цивільні, ті, хто отримали травми, пережили насильство, повернулися з полону або втратили когось із близьких на війні. Наш проєкт має соціальну складову: ми хочемо підвищити обізнаність українських ветеранів щодо можливостей психологічної реабілітації і показати позитивний приклад адаптації до мирного життя після повернення з війни. Впоратися з травмою і жити далі можливо. І дуже важливою допомогою на цьому шляху є робота з психологом. Тож, незважаючи на всю складність обраної проблематики, ми прагнули створити світлий і життєствердний проєкт», – розповів Сергій Волков.

У 2021 році проєкт став одним із переможців конкурсу соціально вагомого контенту про єдину та різноманітну Україну Pitch UA-3.

Творча команда веде переговори щодо показу проєкту в ефірі інших каналів, крім 5-го. Згодом його викладуть у вільний доступ на YouTube.

Раніше UP UA Studio зняла документальний серіал про Донбас «Ціна конфлікту».

Ілюстрація: ТОВ «ВІАТЕЛ»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY