detector.media
18.01.2022 10:22
Під Печерським судом мітингарі перешкоджали роботі кореспондента каналу «Наш»
Під Печерським судом мітингарі перешкоджали роботі кореспондента каналу «Наш»
Кореспондент не постраждав, поліція відкрила кримінальне провадження.

Ввечері 17 січня під Печерським районним судом Києва, де відбувалось засідання з обрання запобіжного заходу для народного депутата, лідера партії «Європейська солідарність» Петра Порошенка, мітингарі, які зібрались на підтримку політика, перешкоджали роботі кореспондента каналу «Наш» Тимура Страхова.

О 20:44 у кореспондента було пряме включення зі студією каналу. Страхов розповідав, що відбувається під судом. Майже одразу кілька чоловіків почали штовхати кореспондента та посилати «до Мураєва». Тимур Страхов намагався відійти від них, продовжити свою розповідь та взяти коментарі у присутніх. Згодом до нього підійшли більш агресивні чоловіки, які штовхалися та кричали «Ганьба», поки кореспондент виходив із натовпу. При цьому частина мітингарів намагалась вгамувати тих, хто штовхався.

У цей час ведучі в студії прокоментували, що «купка неадекватних радикалів оточила журналіста», назвали мітингарів «ряженими клоунами», а те, що відбувалося, «абсолютною клоунадою». При цьому ведуча Ангеліна Пичик сказала, що «це Європа, це європейські традиції».

Згодом Тимур Страхов знову увімкнувся до студії та розповів, що з ним усе гаразд.

Поліція Києва відкрила провадження за фактом перешкоджання журналістській діяльності (ст. 171 КК України).

(На відео з 02:42:16)

Нагадаємо, у парламенті хочуть посилити відповідальність за вчинення кримінальних правопорушень проти журналістів.

Фото: скрін із трансляції

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY