detector.media
17.01.2022 14:28
ДБР заявило, що не залучало безоплатного адвоката для Порошенка
ДБР заявило, що не залучало безоплатного адвоката для Порошенка
Сам адвокат розповідає журналістам, що нардепа нібито мали затримати ще в аеропорту, а доручення захищати його юрист отримав сьогодні вранці.

Державне бюро розслідувань опублікувало на офіційному сайті повідомлення, що не залучало безоплатного адвоката для захисту народного депутата, лідера «Європейської солідарності» Петра Порошенка в суді.

«Повідомляємо, що Державне бюро розслідувань не залучало адвоката безоплатної вторинної правової допомоги для надання її Порошенку Петру Олексійовичу у суді.

Інформація щодо залучення працівниками ДБР такого адвоката є неправдивою та не відповідає дійсності.

Наразі встановлюються усі обставини розповсюдження цієї інформації, після чого буде надана правова оцінка таким діям», – йдеться в повідомленні.

Раніше державний адвокат Богдан Глядик повідомив, що зранку 17 січня ДБР звернулося із запитом до Центру безоплатної допомоги. За словами адвоката, Порошенка нібито мали затримати в аеропорту, а його викликали для правової допомоги особі, яка вважається затриманою. У суді нардеп заявив, що не потребує безоплатних послуг адвоката.

Нагадаємо, що 17 січня 2021 року Петро Порошенко літаком повернувся з Варшави. Під час проходження паспортного контролю до нього підійшов слідчий ДБР, який зачитав йому повістку про виклик до суду. Нардеп демонстративно його ігнорував. Слідчий наголосив, що політика не затримують, а чекають у суді.

У ДБР після цього заявили, що Порошенко відмовився від отримання процесуальних документів, а адвокати нібито втекли «шляхом створення штучного натовпу». З аеропорту Порошенко прибув до Печерського райсуду, де йому мають обрати запобіжний захід у справі про постачання вугілля з окупованих територій.

Адвокат Порошенка Ігор Головань заявив, що їхній підзахисний формально не є підозрюваним. Тоді суд оголосив перерву на кілька годин, щоб нардеп та його юристи ознайомились із відповідними документами. Близько 14:26 засідання поновилось.

Фото: скрін з трансляції

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY